calendar

Utorak 2. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
POTRESNO GOSTOVANJE na Hype TV “Izrešetao mi je BRATA, a ON nosi PANCIR! Ko je u koga PUCAO?” Jeziv masakr u Duboni “Tijela su PREDUGO ležala svuda, a nemoćni roditelji kukali! Ulica je bila CRVENA OD KRVI”(VIDEO) Otkriveno šta su uradili Miona i Stanislav! TOTALNI HAOS DNEVNI HOROSKOP ZA 2. JULI 2024: Ovan pobjeđuje protivnika, Vodolija rješava sve iz prošlosti Izdato upozorenja za brojne bh. regije zbog jakih pljuskova i grmljavine PREMINULA MARIJA OMAĐIO! Napustila nas je jedna od najljepših glumica svih vremena! NA RAČUNU NI 500 KM! Edita Aradinović na IVICI SUZA: “Nije mi ostalo ništa” Drama u Frankfurtu, Portugal poslije penala prošao hrabru Sloveniju Žene lude za ovom haljinom Meline Džinović KRATKO I JASNO! Oglasila se Jelenina porodica nakon vijesti da je Zoran u vezi sa Indi Aradinović! POSTAVLJAJU STANDARDE Saša Mirković i Aca Lukas pokorili ljetnu sezonu! Tako to rade istinske estradne zvijezde EKSKLUZIVNO VEČERAS U “D-CASTU” Porodica Tome Zdravkovića OŠTEĆENA ZA MILION EURA?! Ko krši AUTORSKA PRAVA I KOJE SU POSLJEDICE? Snažno nevrijeme stiglo i u našu zemlju: Led i olujni vjetar pogodili ovaj dio BiH (VIDEO) “SVA SREĆA DA JE POLICIJA BRZO STIGLA” Tamara Đurić EKSKLUZIVNO ZA HYPE nakon što ju je navodno napao bivši dečko: “Sebi je lomio ruke” ZORAN MARJANOVIĆ U VEZI SA INDI?! Uhvaćeni na bazenu dok razmjenjuju nježnosti! STANISLAV BACIO MAJU NA POD! Skandalozno ponašanje Marinkovićke, nastavlja da se ponižava, gledaoci zgroženi! Konačno lijepe vijesti: Od Enesa Begovića mnogi ovo nisu očekivali

Emina Jahović podijelila svoju dnevnu rutinu za dobar izgled: Otkrila šta treba izbjegavati

Objavio: RHT
09/02/2024 1:20 PM

Emina Jahović je na društvenim mrežama podijelila detalje svoje dnevne rutine kojom održava dobar izgled te otkrila šta treba izbjegavati.

Foto: Instagram/yaemina

“Započnite dan jednim šumećim C vitaminom. Poslije 20 minuta do pola sata, svježe iscijeđen celerov sok s jednim limunom, pola kašičice organske kurkume u prahu, pola kašičice organskog đumbira u prahu, jedna kašičica Maca praha. U to sve stavite malo svježe mljevenog bibera, ljute mljevene paprike i malo himalajske soli kako biste aktivirali i pojačali dejstvo napitka. Sve to promiješajte i popijte”, započela je.

Ukoliko nemate celerov sok, počnite dan sa mlakom vodom i nekoliko kapi limuna. U to također možete dodati gore spomenute začine.

“Poslije 20 minuta možete doručkovati ili popiti omiljenu kafu, ali bez ikakvog dodatka šećera, a pogotovo mlijeka. Trudite se da kafu ne pijete s mlijekom. Ako možete, tu kombinaciju izbjegavajte u potpunosti”, napisala je.

Pored ishrane, redovna fizička aktivnost je također bitna za dobar izgled.

“Ne zaboravite da se krećete. Svaki drugi dan je poželjno raditi sa tegovima ili vježbe sa težinom vašeg tijela 50 minuta i 10 minuta smirenog i koncentrisanog istezanja mišića. Kardio trening obavezno poslije treninga, najmanje 20 minuta na biciklu ili traci”, nastavila je.

Kada ne vježbate u teretani, trebali biste šetati najmanje sat vremena ili posvetiti pola sata trčanju ili plivanju. Emina također praktikuje tuširanje hladnom vodom.

“Tuširajte se normalno, a nakon tuširanja obavezno još minut – dva tuširanja hladnom vodom preko cijelog tijela i glave. Praktikujte da tu naviku steknete tokom svakog tuširanja. Hladna voda aktivira organizam, pomaže nervnim ćelijama da se oporave, podstiče cirkulaciju tijela do te mjere da kosa postane jača i sjajnija, a koža zategnutija i ljepša. Tuširanje hladnom vodom pri kraju svakog tuširanja je nešto najljepše što sam otkrila i praktikujem u posljednjih godinu dana”, navela je.

Također je napisala da biste dvaput sedmično trebali ići u saunu kako biste izbacili toksine iz tijela. Ukoliko ne idete u saunu, provedite 20 minuta vremena u kadi sa što toplijom vodom u koju ste ubacili neku kupku koja sadrži so. Pjevačica je isto tako navela da možete koristiti samo so s eteričnim uljem lavande ili citrusa.

“So ima nevjerovatno dejstvo na tijelo, a pogotovo u čišćenju loše energije koju pokupite u toku dana. I još jedan trik. Ukoliko nemate ni saunu ni kadu, obucite se i utoplite što je više moguće, uđite u auto, uključite grijanje na maksimum i ostanite tu 15 – 20 minuta kako biste se preznojili. I naravno, na kraju tuširanje što hladnijom vodom. Eto malo savjeta” – objavila je na Instagramu.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS