calendar

Subota 28. Septembar, 2023

HBO ZAMIJENIO MILOŠA BIKOVIĆA U SERIJI “WHITE LOTUS”: “Neću se poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet”

Objavio: RHT
03/02/2024 10:07 AM

U izjavi “Deadline”-a, saznajemo da će Biković biti zamijenjen u seriji gdje je trebao odigrati manju ulogu gurua sklonog flertovanju.

Snimanje nove sezone, koja će se odvijati u jugoistočnoj Aziji, započeće uskoro, s drugim glumcem koji će preuzeti Bikovićevu ulogu.

Foto: ATAimages

Odluka o zamjeni došla je nakon poziva Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine da HBO izbaci srpskog glumca iz serije.

Miloš Biković se na društvenim mrežama ovim povodom oglasio saopštenjem.

– Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželio. Svakim danom je sve više sukoba svuda u cijelom svijetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Volio bih da svi oni prestanu i da pobijedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući sjenku na suštinu umjetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umjetnosti.

Počastvovan sam što sam izbaran da budem dio “White Lotus”-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet.

Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspjeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje vjerujem da umjetnost liječi i da može da ujedini čovječanstvo. Stoga će moja uvjerenja i moja posvećenost umjetnosti ostati nepromijenjeni – poručio je Miloš Biković.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS