calendar

Sreda 3. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Nedim Sladić objavio kakve vremenske prilike nas očekuju u narednim danima Za ovaj telefon kažu da će biti najmoćniji na svijetu: Evo kako će izgledati ANELI RASKRINKALA JANJUŠA! Čula njegov tajni razgovor sa cimerom, pa sve ispričala Hrvatska Monika Beluči je prosto neodoljiva: Ovu sliku treba gledati cijele godine Turska u fantastičnom meču srušila Austriju za veliko četvrtfinale “BOLJE SINU DA ŠALJEM PAKETE U ZATVOR, NEGO…” Tara Simov razbjesnila pratioce izjavom! INDI JE OVO PORUČIVALA ZORANU DOK JE BIO IZA REŠETAKA!? Marjanović nije gubio vrijeme, evo šta je uradio! NIKAD VIĐENA FOTKA DJECE DRAGANE MIRKOVIĆ! Marko podijelio Manuelinu objavu iz djetinjstva, pratioci oduševljeni! KONAČNO ISTINA! Jelena Karleuša LAŽNO PRIJAVILA Duška Tošića kako bi ZAŠTITILA SVOG J*BAČA Nikolu Jovanovića?! Evo šta se zaista dogodilo u porodičnoj kući Tošić-Karleuša OD PRIZORA NINE ĐOGANI MOŽE DA SE UMRE: Zbog Lunine sestre ZASTAJE DAH! Da li je realno (FOTO) Ovo objavljuju depresivne osobe na društvenim mrežama ALEKSANDRA NIKOLIĆ MOKRA DO GOLE KOŽE Snimala se u ogledalu, ljudi u šoku ANJA BLA DOŽIVLJAVA LINČ NA MREŽAMA ZBOG RASKIDA SA BAKOM PRASETOM! Influenserka dobija stravične uvrede, sada se oglasila i zamolila samo jedno! Nizozemci održali čas fudbala Rumunima i plasirali se u četvrtfinale Prizori kao iz horor filma: Pogledajte trenutak dolaska nevremena u Trebinje ASMIN SA STANIJOM POSJETIO RODNO MJESTO ANELI AHMIĆ! Kreće opšti haos, evo gdje se trenutno nalaze: “Ovo rade namjerno”

Alen Islamović: Ne treba meni niko, dosta sam nasnimao albuma i napisao pjesama

Objavio: RHT
01/02/2024 11:19 AM

Pjevač Alen Islamović (66) slovi za jednog od najagilnijih muzičara na ovim prostorima.

Foto: Printscreen/Instagram

Nikad ne miruje i uvijek je u potrazi za novim izazovima. Pjevač „Bijelog dugmeta“, koji već decenijama živi u Zagrebu, sada je u Bihaću, u svojoj kući, otvorio digitalni studio, s kojim ima mnogo planova.

Tri projekta

– Opremio sam studio. Imao sam želju da napravim digitalni studio. Iz njega će u ovoj godini izaći tri projekta – moj novi album, kao i novi album Zlatana Ćehića, koji je sada sa mnom u bendu, a imamo i rokere iz Bihaća – grupu „Euforija“ – kaže Islamović za „Dnevni avaz“.

Iako ovakvi studiji postoje u regionalnim centrima, Alen nije baš najzadovoljniji kada je riječ o njegovom radu u njima.

– U svojoj kući mogu biti komotan i raditi koliko hoću i kad hoću. Imam ja i smještajne kapacitete za muzičare u svojoj kući. Kad god dođem u Zagreb ili Beograd u studio, uvijek je trka, frka… Sve neka brzina. Dolazim u kontradiktornosti s producentima koji rade u studiju, izbacuju mi neke stvari iz pjesama koje ja ne želim… Ne treba meni niko, ja sam se dosta nasnimao albuma i napisao pjesama – oštar je Islamović.

Srce me vuče

Priznaje nam i da ga srce sve više vuče u Bihać.

– Ja sam dosta u Bihaću. Imam i poljoprivredno dobro. Bihać je miran grad, nema frke. Ujedno sam osnovao i koncertnu agenciju, imamo i izdavaštvo. Bit će posla – otkriva nam Islamović.

Moja biografija u Beogradu

Alen Islamović na sceni je više od 40 godina. Bio je član „Divljih jagoda“, nastupa s „Bijelim dugmetom“, a ima i uspješnu solističku karijeru. Najbolje momente iz svih tih decenija prezentirat će publici u beogradskoj MTS dvorani 22. marta.

– Bit će to, najzad, moj prvi solistički koncert u MTS dvorani. Pripremam izuzetno dobar program. To je, zapravo, moja biografija, odsvirat ću najdraže pjesme iz svojih 40 godina – zaključio je Islamović.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS