calendar

Subota 18. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Novak Đoković se oglasio usred noći: Objasnio odluku koja je iznenadila sve Stiže pun Mjesec u Strijelcu – 4 znaka očekuju burne promjene “RASPADAM SE…” Prvo oglašavanje diskvalifikovanog rijaliti učesnika: “Da samo možeš da zamisliš koliko mi je teško…” Žene lude za muškarcima koji imaju ovih pet karakteristika ZOLA ĆE VEČERAS UNIŠTITI MILJANU?! Uputio brutalnu poruku pred vanredni ulazak, Kulićeva će čupati kosu s glave! Nakon Pjanića i Šehića: Od reprezentacije BiH se oprostio još jedan fudbaler ANELI AHMIĆ TRUDNA?! Procurilo šta je HITNO TRAŽILA OD PRODUKCIJE, Janjuš ne može da vjeruje! “PUKLA” U BEOGRADU: Pred koliko to ljudi nastupa Slavica Ćukteraš? KATARINA GRUJIĆ UHVAĆENA SAMA NA AERODROMU! Pjevačica nosi torbu od više hiljada eura, a u jednom trenutku se skinula! ŠOK (FOTO) UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Popularni reper po podu razvalči djevojku i ŠUTIRA JE U GLAVU – jeziv snimak BRUTALNOG NASILJA! (VIDEO) “ŽELIM TI DA IMAŠ DOBAR INTIMNI ODNOS KAO JA” Severina ušla u brutalan okršaj sa SVEŠTENIKOM, pljušte uvrede, ŠOKANTNO! Krš i lom u Sarajevu: Sudar dva automobila, dijelovi vozila rasuti po cesti ON VEČERAS ULAZI U RIJALITI! Procurile zabranjene informacije, ova učesnica će doživjeti SLOM kada ga ugleda! ŠOKANTNO! KO JE FATALNA MARICA KOJA JE OSTAVILA RAMACOTIJA, A SADA ZAVELA ĐOKU: Kad čujete šta joj je pjevač tražio, pašće vam vilice ŠOK! DALILA I DEJAN SE POMIRILI?! Evo šta ih je ponovo spojilo, biće zajedno! Opljačkan još jedan kafić u Sarajevu: Prepoznajete li lopova sa snimka?

Kriza u modnoj industriji: Ovaj modni brend odjeću počinje prodavati na kilogram!?

Objavio: RHT
25/01/2024 9:20 PM

Dok brojne modne firme u Njemačkoj odlaze u stečaj, neke se odlučuju za rebrendiranje i repozicioniranje kako bi uspjele izvući živu glavu iz krize u modnoj industriji koja je pogodila tu zemlju.

FOTO:Pixabay/stocksnap

Tako se sada brojne poslovnice popularnog francuskog modnog lanca Pimkie pretvaraju u second hand trgovine uslijed velike krize koja je pogodila modnu industriju. Odjeća će se prodavati na kile

Iz sedmice u sedmicu popis modnih firmi u Njemačkoj koje su pokrenule stečajni postupak sve je veći – Peek & Cloppenburg, Hallhuber, Reno, Görtz, Madeleine, Bleed… Kriza u modnoj trgovini počela se nazirati i prije pandemije, a ona je samo zapaprila već tešku situaciju. Neke firme pokušavaju pak preživjeti krizu potpunom promjenom prodajnog koncept – umjesto fast-fashiona, roba na kile.

Nekada su mladi kupci hrlili u trgovine francuskog modnog lanca Pimkie kako bi po pristupačnim cijenama kupili novi odjevni predmet. Tako je 2010. širom Njemačke ovaj modni trgovac imao čak 156 poslovnica, dok ih je sada spao na njih svega 20-ak, piše Wirtschaftswoche.

Modna marka je već dugo u krizi, i to ne samo u toj zemlji. Posljednju rundu zatvaranja firma je imala u jeku pandemije, u novembru 2020.

Broj trgovina bi se sada trebao dodatno smanjiti, a u većini onih koje ostaju, Pimkie će, kako stvari stoje, započeti s potpuno novim konceptom prodaje – umjesto brze mode, trgovine će prodavati polovnu odjeću na kile. ‘Kilo Shop’ naziv je franšiznog formata koji je već pronašao put do prvih poslovnica.

Ideja je jasna. ‘Kilo Shop prodaje vintage odjeću za žene i muškarce po kili’, piše na njihovoj interetskoj stranici. Polovna odjeća se prvo očisti, razdvaja prema različitim kriterijima te se potom vaga na blagajni, a kilogram odjeće košta 20 eura.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS