calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Sarajevska ćevabdžinica našla se na listi “100 najlegendarnijih restorana u svijetu”

Objavio: RHT
03/01/2024 7:20 PM

Popularni gastro vodič Taste Atlas nedavno je objavio listu “100 najlegendarnijih restorana u svijetu”, a na toj listi našla se i jedna poznata sarajevska ćevabdžinica.

Naime, riječ je o ćevabdžinici Željo koja je završila na 63. mjestu zajedno s nekim od najvećih svjetskih restorana. Taste Atlas je naveo kako je sarajevska ćevabdžinica otvorena 1968. godine, a kao glavni specijalitet navedeni su ćevapi.

-Smještena u samom centru sarajevskog starog grada, ćevabdžinica Željo je od 1968. godine poznata po “najboljim ćevapima u gradu-naveli su.

-Ćevapi su sitne, ručno valjane kobasice od mljevenog mesa popularne u mnogim istočnoevropskim zemljama i izvor velikog nacionalnog ponosa u Bosni i Hercegovini- napisali su na stranici.

Interesantno je da je ovo drugi put da se popularna sarajevska ćevabdžinica nađe na listi Taste Atlasa, a kada je riječ o regiji, tu se ponovo našao i kultni restoran Tri šešira, koji se nalazi u Beogradu.

Inače, Taste Atlas je nedavno je objavio da su u potrazi za mišljenjima lokalaca iz Sarajeva o najboljim restoranima u gradu. Oni na ovaj način žele da pomognu stranim posjetiocima da se upoznaju s tradicionalnom bh. kuhinjom i probaju najbolju hranu koja se nudi u glavnom gradu BiH.

BONUS VIDEO:

Hypetv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS