calendar

Ponedeljak 2. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
I bez reklame, pjesma je postala hit: Dragana i Aca već imaju 30 miliona pregleda! Borac se dugo mučio, pa za 19 minuta razbio očajni GOŠK LUNA I MARKO ZAVRŠILI U HITNOJ! Drama u Crnoj Gori, evo šta im je prekinulo ljetovanje! Sarajevo: Migranti se sukobili na Stupu, jedan od njih ustrijeljen iz vatrenog oružja “BACIO ME JE NA POD VELIKOM BRZINOM, MORAĆU NA REHABILITACIJU!” Goga Sekulić promijenila ploču i otkriva SVE DETALJE SAOBRAĆAJKE! ŠOK SLIKE MILJANE KULIĆ! Najveća transformacija u istoriji rijalitija! (FOTO) Bivša manekenka bez šminke odbranila titulu: Jedna od najljepših Hrvatica ikada NAKON BROJNIH SKANDALA, OTKRIVEN ANELIN PAKLENI PLAN! Niko nije slutio ovakav potez! Evo kome je pomogla! ŠOK! STRAVIČNO! Radnik pekare ŠAMARA ŽENU NA ULICI! Procurio snimak nasilja GORŠTAK I KOMŠIJE ISPRIČALI SVOJU PRIČU! Kristina samo želi Jovanov zagrljaj, a šta DOKTORI KAŽU? Bred Pit sa djevojkom Ines de Ramon na crvenom tepihu na ovogodišnjoj Veneciji STANIJA ZANIJEMILA OD ŠOKA! Evo gdje je Asmin otišao, u jeku skandala o raskidu, Durdžić se odlučio na ovo! ON MI GOVORI KAKO ME JANA I FATIMA OGOVARAJU! MEMU NE SMIJE VIDJETI DA SE NE PREPADNE! Elmedin pokazao papagaja Zmajevi se okupili u Ajndhovenu, Barbarez poručio: “Nismo došli biti sparing partner” Prije 17 godina napustio nas je Safet Isović: KAKO SE SAJO POSTIDIO ŠTO PJEVA SAM O SEBI “DOBRO SAM PROŠLA” Prvo oglašavanje Goge Sekulić nakon što ju je udario automobil!

Posljednji ispraćaj Jurice Popovića: Neutješna Matija Vuica, porodica i prijatelji

Objavio: RHT
30/12/2023 9:00 PM

Popović je sahranjen na gradskom groblju Sv. Ivana u Metkoviću

Danas je u 15 sati na gradskom groblju Sv. Ivana u Metkoviću posljednji put ispraćen na vječni počinak muzičar Jurica Popović. Iza sebe je ostavio neutješnu životnu partnericu i dizajnericu Matiju Vuicu, koja je shrvana zbog njegova odlaska. Na sahranu voljenog muzičara došli su porodica, prijatelji i poznanici.

Dizajnerica i bivša pjevačica Matija Vuica obukla je crni kaput, crnu zimsku kapu te je u povorci do groba svog voljenog Jurice nosila njegovu sliku u zagrljaju.

“Ljubavi moja, idemo našoj kući”

Podsjetimo, prošlog četvrtka je javnost šokirala vijest o iznenadnoj smrti muzičara Jurice Popovića. Njegova partnerica i jedna od najpoznatijih regionalnih dizajnerica Matija Vuica istog je dana objavila na društvenim mrežama dirljivi status, koji nikog nije ostavio ravnodušnim. 

– Ljubavi moja, idemo našoj kući – napisala je Matija uz njihovu nasmijanu fotografiju na kojoj poziraju uz instrumente i uživaju u muzici. Nakon toga, objavljena je i osmrtnica Jurice Popovića.

 – Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika kreće iz gradske mrtvačnice u Metkoviću dana 30. decembra 2023. (subota) u 15:00 sati na groblje Sv. Ivana u Metkoviću – pisalo je u obavijesti.

Osim toga, u medijima je komentirana i Juričina posljednja objava na društvenoj mreži Instagram, a koja je objavljena 20 dana ranije no što je preminuo. Njegovi pratitelji su je nakon vijesti o smrti sasvim drugačije pročitali te niko nije ostao imun na njegove stihove uz videozapis objavljen na mreži. 

– Ne žalim više ni zbog čega, prešao sam davno preko svega. Samo lagana kućna njega i poneka mala stega – stihovi su pjesme koju je Jurica otpjevao i u svojoj posljednjoj objavljenoj pjesmi “Skalina života”. 

Ljubav trajala više od 45 godina

Poznati muzičar i životni partner dizajnerice i pjevačice Matije Vuice glazbom se profesionalno bavio od 1981. godine. Jedna od najpoznatijih dizajnerica Matija Vuica shrvana je odlaskom svoje ljubavi koja je trajala više od 45 godina. A svoju ljubav uspješno su spajali i s modnim i muzičkim stvaralaštvom.

Njihov prvi zajednički zagrebački nastup bio je za Badnjak prije 42 godine, a pamtili su ga kao da je bio jučer. Za IN magazin ispričali su prije dvije godine kako im je ta večer priskrbila naziv nove nade, a opravdala je i sve ono što je predstavljao njihov Trotakt projekt, kasnije Gracia. Spoj mode i muzike, neopisivu srčanost i želju za uspjehom.

– Znali smo se posvađati, ali nikad mu nisam bacala pepeljaru u glavu – rekla je tada i dodala: 

– Naša veza od početka je građena na temeljima poštovanja i apsolutne slobode. Bez toga ničega ne bi bilo – objasnila je Matija jednom prilikom.

Matija Vuica svojim vjenčanicama usrećila je brojne mladenke, ali o svojoj vjenčanici nije pomišljala niti nakon 40 godina veze s Juricom Popovićem. U jednom intervjuu rekla je kako je svi tjeraju na to, ali ako bi se baš i pristala udati, to bi učinila u haljini ukrašenoj kristalima.

Nova faca

Njih je spojio grad iz kojeg dolaze i o kojem su uvijek rado govorili. 

– To smo mi zvali idemo ispred hotela i tu je svaki kibicirao svako svakoga. Jure je studirao u Splitu i dolazio je kao kicoš. On je nama bio neka nova faca. Tu se eto dogodilo. Na svakoj rivi ima stup za kojeg se nešto veže. Tamo su se vezali brodovi, a očito se još nešto vezalo. Veze – rekla je Vuica za IN magazin.

Nedavno su i za 24 sata progovorili o svom odnosu. 

– Nismo se svađali ni razilazili, naravno da je bilo neslaganja, ali tolerancijom se može sve prebroditi. Ona je ključ svakoga međuljudskog odnosa. Upravo različitost obogaćuje i oplemenjuje, inače bi sve bilo živa dosada – rekli su. 

Zajedno su godinama živjeli u centru Zagreba. Popović je osnivač grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Bio je autor, kompozitor, tekstopisac, aranžer i producent nekoliko stotina pjesama koje su izvodile ove dvije grupe, a pojavljivao se na sceni i kao kantautor pod imenom DJ Pop, piše na stranicama Hrvatskog društva kompozitora o bogatoj karijeri Jurice Popovića. Tvorac je i lika za djecu Simpatico koji je kroz pjesmu educirao ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih djela seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetim), etno popa (Gracia u devedesetima), elektro popa (DJ Pop u 2000–im) do instrumentalne muzike. 

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS