calendar

Subota 17. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Aneli potpuno slomljena: Srceparajućom porukom rasplakala mnoge Zola potkačio takmičara rijalitija: Nasilnik ide na žensko! “UŽAS” BIVŠI UČESNIK RIJALITIJA DUŽAN KAMATARIMA! Ovo je krio od početka! 30. SFF – Oskarovac Kord Džeferson: Volim Sarajevo, imam puno bliskih prijatelja iz BiH “MOJE DIJETE ĆE UMRETI!” Žena gorštaka Daneta sa Golije MOLI ZA POMOĆ I ŽIVOT: “Neće da ga vode na operaciju” Maja poduzela hitne mjere zbog Filipovog odnosa sa Aneli: “Iz kompleksa i sujete ima potrebu da se dokazuje” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima pobjegla iz Gornje Višnjice!? Jana i Elmedin se spremaju da prave bebu! NAMAZALI SE ULJEM I … (VIDEO) Bosna i Hercegovina na udaru nevremena: Pratite kretanje olujnih oblaka 30. SARAJEVO FILM FESTIVAL Evropska premijera filma OBITELJSKA TERAPIJA ŠOKANTAN PREOKRET! Stanija uhvaćena sa Asminom nakon špekulacija o raskidu (FOTO) Danis Tanović: Ako se nešto ne promijeni, to bi moglo biti to što se tiče mene i bosanskog filma ONI SU VRATILI OSMIJEH SAMIRU: “Danas je već malo bolje, juče je bilo dosta konfuzije” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Spremna za švaleraciju?! Fatima bježi u Zenicu da se vidi sa švalerom!(VIDEO) STANIJA OSTAVILA ASMINA?! Isplivao ŠOKANTAN dokaz Christofu Papouseku Počasno Srce Sarajeva 30. SFF-a: “I ja imam srce za Sarajevo” KONAČNO OTKRIVENA ISTINA Evo da li je Anitin i Matorin brak bio lažan!

Besplatno klizanje i škola klizanja na Vilsonovom šetalištu u okviru projekta “Dječija čarolija”

Objavio: RHT
27/12/2023 12:41 PM

U sklopu “Zime na Vilsu by Sarajevo Holiday Market” i ove godine djeluje projekat „Dječija čarolija“ – veliko klizalište sa popratnim sadržajima.

Foto: Opžina Novo Sarajevo

Na njemu je zahvaljujući Općini Novo Sarajevo klizanje od 27. decembra pa sve do marta besplatno, kako za sve građane, tako i za posjetitelje Sarajeva.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović će 27. decembra u 19 sati svečano otvoriti divnu priču koja se uspješno realizuje treću godinu zaredom. Tim povodom bit će organizovana zabava za djecu Liloland, a posjetiteljima će biti podijeljeni i brojni slatkiši.

“Jaffa cakes klizalište” zauzima površinu od preko 500 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10 do 22 sata.. Termini traju 75 minuta, sa 15 minuta pauze, koja se koristi za pripremu i održavanje ledene plohe.

Prostor klizališta obogaćen je svjetlosnim dekoracijama pa klizalište predstavlja istinsku čaroliju za mališane, ali i odrasle uz bajkovito ukrašeno Vilsonovo šetalište.

Tokom februara, po završetku zimskog raspusta, na ovom klizalištu će biti organizovano i redovno klizanje za učenike 12 osnovnih škola sa područja Novog Sarajeva.

Sve do marta na klizalištu na Vilsonovom šetalištu će uz podršku Općine Novo Sarajevo djelovati i besplatna škola klizanja za djecu u kojoj će svi oni koji ne znaju klizati moći napraviti svoje prve korake na ledu. Školu klizanja vodit će Hokejaški klub Medvjedi.

Instruktori će sa najmlađima raditi svakog dana, a sve prijave za školu klizanja moguće su putem obrasca.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS