calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
JOŠ JEDNA BEBA U RIJALITIJU PRED SAMO FINALE?! Anita Stanojlović progovorila o trudnoći, Anđelo ne krije uzbuđenje… Stanari na Dobrinji u strahu od zaraznih bolesti: Na krovu zgrade prebrojano 200 mrtvih pacova! Kako su 1989. zamišljali da će kuće izgledati u 2024. godini: Nevidljiva moderna tehnologija NADICA ADEMOV POKAZALA TRUDNIČKI STOMAČIĆ: Pozirala u bikiniju pa pobrala komplimente ĐINA DŽINOVIĆ OBJAVILA ZNOJAV SELFI NAKON TRENINGA, MOMCI JE OBASIPAJU KOMPLIMENTIMA ŠAKO MUVA DJEVOJKU SA NASTUPA! Pjevač ponovo u centru skandala “Želim da te zagrlim” (VIDEO) EMA RADUJKO UŽIVA NA JAHTI SA FUDBALERIMA! Procurilo ko pjevačici pravi društvo (FOTO) MILICA TORODOVIĆ SE SKINULA I OBJAVILA INTIMNE FOTKE! Rastegla bikini, a onda šokirala sve, popustile joj kočnice nakon raskida (FOTO) U državi siromašnih i nezaposlenih: 800 miliona KM dali na klađenje Voditeljica ubijena pred svojim četverogodišnjim sinom, imala je 29 godina ZA 3 ZNAKA OTVARAJU SE SVA VRATA U NAREDNIH 6 MJESECI: Do kraja godine ogroman uspjeh, brdo para i strasti! Alka Vuica otkrila tajnu mladolikosti: To je ono što me pokreće Taksista koji je udario vozača romobila “napuhao” 1,4 promila “Aneli mi je BOLJA od Stanije! Čujem se sa njenom majkom!” EKSKLUZIVNO! Nada Macura podržala kontroverznu Ahmićevu! (VIDEO) “NIŠTA MI SE NE SVIĐA” Tanja Savić brutalno iskrena o Cecinom i Vojaževom duetu, žestoko oplela! (VIDEO) Hasan Salihamidžić operisan u Minhenu: Popularni Braco dobio novi kuk

Odavno je u poslovnim vodama! Evo šta sve od nekretnina ide uz ime Edina Džeke

Objavio: RHT
16/12/2023 10:30 AM

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (37) briljira u dresu Fenerbahčea, a, osim što je ostvario vrhunsku karijeru na zelenom terenu, on je izuzetno uspješan i u poslovnom svijetu, piše Dnevni avaz.

Foto; X.com/Facebook.com /Ilustracija

Džeko je tokom svoje karijere zaradio ogroman novac. Prema dostupnim podacima specijaliziranih portala, Edin je od ugovora s klubovima inkasirao oko 116 miliona eura. U Feneru je ugovorom vezan do kraja naredne sezone.

Misli na budućnost

Međutim, nije želio čekati kraj karijere te je vrlo rano počeo misliti o budućnosti. Džeko je odavno u poslovnim vodama. Njegove investicije zabilježene su u dvije zemlje, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Foto: Lokacija iza SCC-a na kojoj Džeko gradi zgradu /Avaz

Edin, prema našim informacijama, ima mnogo nekretnina u Sarajevu, a uskoro bi trebao krenuti i u izgradnju zgrade iza Sarajevo City Centra (SCC), zajedno s biznismenom Amarom Bukvićem. 

Radi se o stambeno-poslovnoj zgradi „Premier Park“, koja će imati osam spratova. Džekin udio u kompaniji „Premier Investment Group“, koja gradi objekt, iznosi 5,4 miliona KM.

Nekretnine u Sarajevu

U centru Sarajeva je ranije kupio zgradu „Šipad Komerca“ za 4,65 miliona eura, a posjeduje i stan u Ferhadiji, vilu u sarajevskom naselju Višnjik, na Poljinama ima dva apartmana, te stan na Socijalnom, u tržnom centru „Importanne“…

Foto: Džekin restoran u Dubrovniku

Posjeduje Džeko i mnogo nekretnina u Hrvatskoj, tačnije u Dubrovniku, gdje ima i restoran “Ezza“. 

U Dubrovniku je, također sa svojim prijateljem Mihom Obradovićem, otvorio nargila bar „Ritual“ sredinom 2019. godine. 

Foto: Džeko i Obradović u “Ritualu“ /Facebook

Ranije je Edin sa svojim kumom i bivšim saigračem iz reprezentacije BiH Senijadom Ibričićem izgradio luksuzni turistički objekt u Grljevcu kod Splita. Riječ je o šest stambenih jedinica s pogledom na more.

Foto: Džeko s Ibričićem ispred luksuznih stanova / Slobodna Dalmacija.hr

Humana strana

Džeko je pokrenuo poseban račun „Fond sportista“ za prikupljanje novca za liječenje teško oboljelih i socijalno ugroženih osoba te kupovinu medicinskih pomagala. 

On je poseban račun pokrenuo u saradnji s humanitarnom organizacijom „Pomozi.ba“, a fond se finansira kroz prodaju njegovih, ali i dresova drugih sportista, kao i kroz Džekine lične uplate.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS