calendar

Subota 27. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
JANJUŠ I ENA PREVARILI NACIJU? Nikad se nisu ni razvodili? Isplivao ŠOK snimak! PROCURILA FOTKA ĐINE DŽINOVIĆ SA DEČKOM! Bez brushaltera i usne na grudima, stegao je i pribio uz sebe! Manijak silovao 21-godišnjakinju u Beogradu: Napao je nasred ulice dok se vraćala iz noćnog izlaska ĐOKOVIĆ SUMIRAO UTISKE NAKON PRVOG MEČA! Novaku samo zlato u glavi: “Neću gledati Alkaraza i Nadala, naši košarkaši su mi bitniji” “BEZ FILTERA, BEZ EFEKATA!” Neda Ukraden u osmoj deceniji obukla zavodljivi kupaći, pa razbuktala maštu! (FOTO) Nedim Sladić objavio detaljnu vremensku prognozu: Slijedi suša širom BiH, a padavina ni na vidiku ACA LUKAS HITNO HOSPITALIZOVAN ŠTA SE DEŠAVA SA SINOM DRAGANE MIRKOVIĆ? Marko objavio šok fotku iz restorana Doping skandal prvog dana Olimpijskih igara: Dominikanska odbojkašica suspendovana Tragedija u Bugojnu: U požaru stradao muškarac POVRIJEĐEN SAŠA MIRKOVIĆ! Oglasio se iz hotela gdje se dogodila nezgoda! (VIDEO) Trudnica na plaži uhvatila muža s ljubavnicom, ljudi pišu: Zaslužuje zatvor “POKUŠAO JE DA ME SILUJE, DOŽIVJELA SAM VELIKI STRES” Ava Karabatić se oglasila za HYPETV nakon hospitalizacije “POSVAĐAO SE SA ANELI I ZVAO ME! Malo smo se MAZILI!” Janjuš Ahmićevoj radio iza leđa, isplivala ISTINA (VIDEO) PRVO OGLAŠAVANJE ALEKS NIKOLIĆ NAKON PRIZNANJA DA IMA NEKOG! Objavila fotku iz kreveta, pa svima pokazala kako uživa! (FOTO) AVA KARABATIĆ HOSPITALIZOVANA! Isplivala slika: Leži nepomično na bolničkom krevetu

Uznemireni roditelji osnovaca u Sarajevu prijavili slučaj policiji: Muškarci u zelenom vozilu mamili djecu slatkišima

Objavio: RHT
03/12/2023 10:00 AM

Trojica sarajevskih osnovaca su prije nekoliko dana, pri povratku iz škole, doživjela neugodnost, kada ih je u Bolničkoj ulici, kod kapije UKC-a Sarajevo, nepoznati muškarac u zelenom vozilu dozivao da priđu, nudeći im bombone. 

Foto: MUP KS

Automobilom, u kojem je bio još jedan muškarac, krenuo je u rikverc za dječacima, a oni su u strahu pobjegli i sakrili se u haustor jedne od obližnjih zgrada.

Obavljen razgovor

Uznemireni roditelji isti dan su pozvali policiju, koja je izašla na lice mjesta, a potom su putem društvenih mreža upozorili druge roditelje.

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je za “Avaz” da je slučaj prijavljen policiji 27. novembra.

– Dana 27. novembra oko 18 sati građanka je telefonom pozvala PU Centar i saopćila da “raspolaže informacijom da su u toku dana, oko 13 sati, u ulici Bolnička, na području općine Centar, nepoznati muškarci, u vozilu zelene boje, marke Seat ili Passat, nekoj grupi djece nepoznatog uzrasta nudili slatkiše, ali da djeca nisu uzela niti prilazila vozilu te da su se od njega udaljila” – naveli su iz MUP-a KS.

Dodali su da su policajci u zajednici Policijske stanice Centar 30. novembra razgovarali s direktoricom Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić”, koja se nalazi u blizini, u ulici Čekaluša. Saopćeno im je da se direktorici obratio roditelj jednog učenika, kazavši da je vidio prethodno opisanu situaciju.

Preventivne mjere

– Nadalje, direktorica je policijskim službenicima saopćila da je menadžment škole, putem Viber grupe, obavijestio roditelje o navedenom događaju, s ciljem da djeci skrenu pažnju da ne prilaze nepoznatim vozilima i osobama, te da ne uzimaju nepoznate predmete – navedeno je iz policije.

Policijski službenici PS Centar i policajci u zajednici su izvršili pregled užeg i šireg lokaliteta te nije utvrđeno da je bilo protupravnih radnji na štetu djece. Naveli su da će pripadnici PS Centar, u cilju preventivnih mjera, izvršiti dodatne provjere ovih navoda.

Provjeravaju se sva saznanja

– Podsjećamo da se kroz redovne svakodnevne aktivnosti policijskih službenika sva eventualna saznanja o mogućem vršenju krivičnih djela ili prekršaja u vezi s djecom i maloljetnicima, putem nadležnih organizacionih jedinica, provjeravaju, dokumentiraju, te sankcioniraju u skladu sa zakonom – naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS