calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Sprema se revolucija u svijetu sporta! Tenis više nikad neće biti isti?!

Objavio: RHT
27/11/2023 8:00 PM

Nekoliko medija među kojima su se sa najmjerodavnijim informacijama istakli “Tenis Čanel” i “Sports Ilustrejted” tvrde da bi u tenisu moglo da dođe do revolucionarnih promjena koje se tiču najvećih turnira. Naime, sportski investitori iz Saudijske Arabije žele da ulože novac u bijeli sport, a to bi moglo da donese potpuno drugačiju organizaciju.

Foto: Tanjug/AP

Investitori iz Saudijske Arabije ne kriju već neko vrijeme da žele da dovedu više elitnog tenisa u svoju zemlju i uveliko se spekuliše o tome da će se jedan masters igrati upravo kod njih. Međutim, osim što će dobiti masters i što već imaju završni masters za mlade igrače, Arapi bi mogli da naprave i revoluciju svojim novcem.

Postoji mogućnost da sva četiri grend slema (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, Ju-Es opena) kao i devet mastersa odnosno turnira hiljadu serije budu izdvojeni od ATP tura. Asocijaciji teniskih profesionalaca u tom slučaju ostali bi samo turniri 500 i 250 serije i završni masters u Torinu. Ostali, veći turniri bili bi oformljeni kao “Superliga turnira”.

Iako je za ovakvu revoluciju potrebno mnogo vremena i novca (koji Arapi žele da ulože), promjene su veoma moguće i logične kada se uzme u obzir da su teniseri sve više nezadovoljni radom ATP-a.

Kritike idu od najbanalnijih pa do sve krupnijih. Visine premija, satnica mečeva, kalendar kao i promjena loptica koje su u prethodnom periodu zapravo najveći problem jer se teniseri žale da zbog teških loptica i njihovih čestih promjena imaju problema sa povredama o čemu je najčešće govorio Danil Medvedev.

Međutim, ukoliko do promjena dođe biće to mač sa dvije oštrice jer će u tom slučaju ponovo daleko više profitirati igrači koji su u prvih sto na ATP listi.

“Tennis channel“ piše i da bi ovakva vrsta najavljene revolucije mogla da bude i samo pritisak na ATP i VTA da prihvate novac koji se nudo iz Saudijske Arabije. Ideja je da tih 14 turnira koji bi činili “Superligu” imaju veći uticaj nego što ima ATP.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/nezavisne.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS