calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
U državi siromašnih i nezaposlenih: 800 miliona KM dali na klađenje Voditeljica ubijena pred svojim četverogodišnjim sinom, imala je 29 godina ZA 3 ZNAKA OTVARAJU SE SVA VRATA U NAREDNIH 6 MJESECI: Do kraja godine ogroman uspjeh, brdo para i strasti! Alka Vuica otkrila tajnu mladolikosti: To je ono što me pokreće Taksista koji je udario vozača romobila “napuhao” 1,4 promila “Aneli mi je BOLJA od Stanije! Čujem se sa njenom majkom!” EKSKLUZIVNO! Nada Macura podržala kontroverznu Ahmićevu! (VIDEO) “NIŠTA MI SE NE SVIĐA” Tanja Savić brutalno iskrena o Cecinom i Vojaževom duetu, žestoko oplela! (VIDEO) Hasan Salihamidžić operisan u Minhenu: Popularni Braco dobio novi kuk Ekskluzivno otkrivamo: Aca Amadeus se odlučio za šokantan potez! Nećete vjerovati šta je ovog puta uradio! (FOTO) Jeste li bijesni zbog novih čepova: Svi pogrešno otvaramo nove eko-boce, evo kako treba HITNO OGLAŠANJE SESTRE MIONE JOVANOVIĆ: Udarila Ša tamo gdje ga najviše boli, pa najavila ljetovanje u Selcetu… Novak nakon tri sata muke uspio da pobijedi Škota! Neugodan trenutak na aerodromu: Vjetar podigao haljinu Lauren Sanchez i sve otkrio KĆERKA STANISLAVA KROFAKA POBIJESNELA Hitno se oglasila zbog Maje Marinković, poručila samo jedno ASMIN IZGLEDA DA JOŠ UVIJEK VOLI ANELI! Dušica Jakovljević mu otkrila detalje U TAJNOM RAZGOVORU pred suočavanje, on ostao bez teksta! EKSKLUZIVNO! KOJA STE GRČKA BOGINJA PREMA HOROSKOPU: Šta to imate zajedničko s čuvenim ženama iz mitologije

VREMENSKA PROGNOZA Federalni hidrometerološki zavod objavio kad se ponovo očekuje snijeg: Najavljena i kiša, pljuskovi, grmljavina…

Objavio: RHT
14/11/2023 9:10 AM

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Foto: FHMZBiH

– Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac 0; Bjelašnica 2; Srebrenica 3; Tuzla, Zenica 5; Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor 6; Sanski Most, Sarajevo 7; Bijeljina, Trebinje 8; Zvornik 9; Banja Luka, Livno, Mostar, Široki Brijeg, Stolac 10; Bugojno 12; Drvar 13; Gradačac, Neum 14; Bihać 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada – saopšteno je iz FHMZBiH.

U našoj zemlji danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 17 °C.

U srijedu, sutra, bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima rijetko praćenih grmljavinom. Na planinama je moguć slab snijeg. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjverozapadnim područjima Bosne, a večernjim satima i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Prije podne su povremeno mogući jaki udari vjetra. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 9 do 15, na jugu i sjeveru zemlje do 18 °C.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U višim područjima i na planinama slab snijeg. U Hercegovini, centralnim i sjevernim područjima Bosne su lokalno mogući jači pljuskovi. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje do 14 °C.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslije podne. Slabe padavine u jutarnjim satima i dio prijepodneva se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. U nižim područjima slaba kiša, a u višim susnježica ili slab snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje do 14 °C.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS