calendar

Utorak 23. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“Ona SAMO POKUŠAVA DA ME KOPIRA!” Tara nije štedjela djevojku svog bivšeg: Smatra da je Miona sa Ša IZ KORISTI?! (VIDEO) EVO DOKAZA: Memo je prešutio Elmedinovo poniženje PRINC OD VRANJE DOŽIVIO SAOBRAĆAJNU NESREĆU! Pjevač sletio sa puta, hitno se oglasio, evo u kakvom je stanju! “DOK NJEGA LJUDI GIFTAJU NA TIKTOKU, JA KUPUJEM STANOVE” Maja Marinković žestoko udarila na Filipa Cara! Džeko vratio Fenerbahče u život, “Dijamant” dao prvi zvanični gol u sezoni “JOŠ UVIJEK MORAJU DA GLUME!” Ovo su novi HEJTOVI o Aniti i Anđelu: “Kad njih vidim…” KEJT MIDLTON I PRINC VILIJAM OBJAVILI NOVE VIJESTI! Princezi od Velsa hitno potrebna ispomoć! Hrabroj misici aplaudira cijeli svijet: Muškarac koji me je zlostavljao sjedi u publici Spartak predstavio Sarajevo: Bogata historija i nacionalni ponos, jedan igrač posebno opasan NE PROLAZI TUGA ZA BRATOM! Evo šta je Janjuš sada URADIO, a onda je sve iznenadio (FOTO) Hari Varešanović pred spektakl ispod Starog mosta: Ima jedna tajna koju mnogi ne znaju… RAZVODI U ZAPADNOJ HERCEGOVINI Ljubuški prednjači sa više od 50 posto od ukupnog broja razvoda, najmanje u Posušju “Bio sam ZATROVAN SVOJIM ŽIVOTOM I TIM ODNOSOM! Hvala Bogu što sa njom NEMAM DJECU!” Koliko se Dejan Dragojević KAJE zbog LOŠIH ODNOSA SA PORODICOM i svega sa DALILOM (VIDEO) CAR NE MOŽE DA IZDRŽAVA DIJETE?! Nema posao, samo se kocka?! Jana Memi sasula sve u lice: Kosu ću ti iščupat! Ti nas zavađaš! David Dragojević smuvao Maju Marinković? Dejan EKSKLUZIVNO o novoj SNAHI!

EDIN DŽEKO ISKEŠIRAO OGROMNU SUMU NOVCA! Otkriven naziv fudbalerove firme koja GRADI ZGRADU na Marijin Dvoru! Kapital OD SKORO 11 MILIONA KM!

Objavio: RHT
18/10/2023 12:20 PM

Prema informacijama “Avaza”, Džeko i Bukvić su osnivači kompanije “Premier Investment Group”

Foto: Printscreen

U Sarajevu je prije nekoliko dana počela izgradnja stambeno-poslovnog objekta „Premier Park“ koji se nalazi nedaleko od Sarajevo City Centra (SCC). Iza ovog projekta stoji bh. reprezentativac Edin Džeko i biznismen Amer Bukvić, inače bivši direktor BBI-a banke u BiH.

Prema informacijama “Avaza” oni su osnivači kompanije “Premier Investment Group” koja gradi ovaj poslovni centar i objekat za stanovanje. Podaci, do kojih je došao “Avaz” pokazuju da ukupan kapital ove firme 10,9 miliona KM, a Upravu čine Amina Bukvić Kulović i Emir Djekerkarac.

Foto: Registar poslovnih subjekata otkriva vlasnike/Printscreen
Foto Ukupan kapital iznosi 10,9 miliona KM/Printscreen
Zgrada bi trebala imati pet spratova - Avaz
Foto: Zgrada bi trebala imati pet spratova/ Biznisinfo.ba

Džekin udio u kompaniji iznosi 5,4 miliona KM. Isti je iznos uloženog kapitala i Amera Bukvića. Ova zgrada trebala bi imati pet spratova, a prema planu, zgrada bi trebala bit završena do kraja iduće godine.

Za sada nije poznato koliko će biti tačno uložena novca u ovaj objekat, tačnije tačan iznos investicije.

Foto: Radovi počeli prije nekoliko dana. N. Šaljić/Avaz

Inače, cijeli projekat vodi firma MCD iz Sarajeva. Podsjećamo, Džeko je 2014. godine od kompanija “Šipad Komerc” kupio zgradu u Titovoj ulici na broju 48 u centru Sarajeva za 4.650.000 KM.

BONUS VIDEO:

Izvor: avaz.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS