calendar

Ponedeljak 28. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Eto mene na konak! “Ja sam uvijek uz tebe…” (VIDEO) Adel zbog infekcije ne čuje dobro: To je najbolnija stvar koja mi se dogodila, bilo je gore od poroda ŠA UHVAĆEN U LAŽI! Miona za OVO ne smije NIKADA saznati Kako je Pablo Pikaso zaradio 12 boca vina iz Jugoslavije OBEZBJEĐENJE OPKOLILO BIJELU KUĆU: Opsadno stanje u rijalitiju! Doživio NERVNI SLOM (FOTO) Ko je ustvari Loša: Autor je megahita koji pjeva Halid Bešlić, otac mu je bio poznati novinar… GASTOZ RAZVEZAO JEZIK O ANĐELI: Priznao emocije prema Eni! “Ovakve budale u životu nisam imao, ovo nije normalno” Ne vadite prsten, Knoll to ne privlači: Nikada se neće udati, niži od nje nemaju šansu ZBOG NAPADA NA IVANA RIJALITI-TAKMIČAR OSTAO BEZ ŠESTOMJESEČNOG HONORARA Princ Vilijam prekinuo tišinu i konačno pomenuo brata Harija: Nazire li se pomirenje? ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Život nema reprizu, imam velike planove! “Sarajevo, pa onda privatni biznis sa četiri žene” (VIDEO) Krvava drama: Ubijen načelnik, policija traga za napadačem, otkrivena i moguća pozadina sukoba Objavljena stravična prepiska maloljetnika koji je ubio policajca u Bosanskoj Krupi: “Evo moj razlog zašto napadam policiju…” DŽULIJANA ASANŽA DOČEKALA GOMILA PRISTALICA PO POVRATKU U AUSTRALIJU! Nakon više od pet godina u BRITANSKOM zatvoru i sedam godina u AZILU (VIDEO) EUROBASKET 2025. Selektor Adis Bećiragić objavio spisak za Hrvatsku: Džanan Musa predvodi “Zmajeve” Devet stvari koje žene ne žele priznati da su radile u trudnoći

PORTUGALAC PONOVO U CENTRU PAŽNJE U BIH Ronaldo: Naravno da sam na raspolaganju selektoru i u Zenici HOĆE LI CR7 NA BILINOM POLJU NASTAVITI RUŠITI REKORDE?

Objavio: RHT
15/10/2023 4:55 PM

Jedan je od najboljih fudbalera u istoriji “najpopularnije sporedne stvari na svijetu” Kristijano Ronaldo (Cristiano) sutra (20.45 sati) će na zeničkom Bilinom polju predvoditi Portugalce protiv naše reprezentacije, u 8. kolu kvalifikacija za Euro 2024.

Foto: Facebook

– Naravno da sam na raspolaganju selektoru – rekao je Ronaldo i dodao:

– Ne znam šta on želi i šta je zamislio, ali ja definitivno stojim na usluzi reprezentaciji i u Zenici – potvrdio je kapiten Portugalaca.

BIT ĆE TEŠKO…

Iako je selektor reprezentacije Portugala Robero Martinez najavio rotacije u timu, jer su njegovi izabranici prethodnom pobjedom (3:2) protiv Slovačke i teoretski već osigurali plasman na Euro 2024. i najvjerovatnije prvo mjesto u našoj grupi, u početnoj postavi Portugalaca sutra bi trebao biti Ronaldo, najbolji igrač i strijelac u istoriji Portugala.

On je s dva gola protiv Slovačke bio najzaslužniji za pobjedu svog tima, ali i stigao do ukupno 857. gola u karijeri, a pred utakmicu u Zenici pala je posebna opklada da će do kraja karijere doći do brojke od 1.000 pogodaka. Naime, predsjednik Porta Jorge Nuno Pinto mu je ponudio tu opkladu, a CR7 je prihvatio, iako je svjestan da će biti teško postići još 143 gola, jer već ima 38 godina.

– Bit će to prilično teško, ali sve zavisi o mom mentalnom sklopu i motivaciji. Ako me fizički noge budu “slušale”, kao što ja tretiram njih, vidjet ćemo… Da bih došao do 1.000 golova, prvo moram doći do njih 900. Mislim da ću uspjeti – optimista je Ronaldo.

– Igrali smo dobro u ovim kvalifikacijama, pobijedili smo sve utakmice… Ne pamtim otkad sam ja u reprezentaciji da smo ranije osigurali plasman na veliko takmičenje. Neću reći lakše, jer mi smo učinili da tako bude. Čujem da mnogi ljudi govore da je to zbog kvaliteta grupe, ali i druge grupe su također jednako teške i u njima ima također dva ili tri teška protivnika. Na kraju rezultat sve govori.

Konstatuje da je Portugal već na Euru 2024. jer je igrao dobro.

– Imamo odličan tim, vrhunskog selektora i zaslužili smo prolaz dalje. Nije slučajno da smo već na Euru. Očekujem da ćemo i u Zenici nastaviti pobjedonosni pohod – zaključio je Ronaldo.

DOČEK NA AERODROMU

Foto: Reprezentacija.ba

Kao što se i očekivalo, dolazak Ronalda u Sarajevo, a nešto kasnije i u Zenicu, pobrao je veliku pažnju naših navijača, ali i njegovih obožavalaca. Tako mu je grupa od njih pedesetak priredila doček na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. No, Portugalci nisu izlazili iz aerodromske zgrade, nego su direktno iz aviona – sa piste, ušli u autobus koji ih je odvezao u Zenicu.

Inače, Portugalci će do utakmice boraviti u hotelu “Zenica”, gdje se uposlenici trude da svaki detalj bude doveden do savršenstva. Ronaldo će dobiti posebnu sobu sa brojem “507”, a na društvenim mrežama podijeljenje su i fotografije sobe u kojoj će boraviti slavni Portugalac. 

Foto: Društvene mreže

Reprezentacija Portugala danas od 18 sati trenitat će na Bilinom polju…

– Sad kad smo se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, mogu reći da se očekujem da ću igrati i dalje. Ostalo je još mnogo utakmica do prvenstva, nadam se da neću imati povrede i da neću imati nikakve druge probleme. Rano sam otišao iz Portugala, ali Portugal će zauvijek biti moj dom. Imam veliku podršku na svakom stadionu u Portugalu. Očekujem da će tako biti I u Zenici, gdje nismo prvi put – zaključio je Ronaldo.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS