calendar

Ponedeljak 1. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ZAŠTO MATORINI RODITELJI NE DAJU ANITINE LIČNE STVARI?! Hoće li morati intervenisati i policija? Ubica supruge plakao u Tužilaštvu: Evo šta je rekao tužiocu, otkriveno i šta je radio u Zagrebu Maja iskreno o svom odnosu sa Stanislavom: Dala sam sve od sebe! Ema Radujko na nastupu ZAJAHALA BIKA: Suknja se podigla, pa pokazala više nego što treba Juli počinje “čudnim” događajima, najviše će pogoditi dva znaka horoskopa ASMIN ISKEŠIRAO PRAVO BOGATSTVO ZA OVO! Stanija pokazala u kakvom luksuzu uživaju, pa poručila: Na mjestu zločina! Španija izbacila Gruziju i zakazala spektakularan okršaj u četvrtfinalu JEDVA ČEKAM “IMANJE”: Iva Grgurić hoće da MUZE KRAVU! Najavila URNEBESNO takmičenje sa bliznakinjama “Ko šta izmuze, to pije!” (VIDEO) Crnogorska policija procesuirala suprugu napadača na ambasadu Izraela u Beogradu KARLEUŠA HITNO REAGOVALA ZBOG EME RADUJKO! Nije mogla više da izdrži, javno joj odgovorila! (FOTO) Nakon preokreta i produžetaka: Englezi srušili Slovačku za četvrtfinale ŠA NE PRESTAJE DA PIJE ZBOG MIONE I STANISLAVA! Reper ne može da dođe sebi, “tuče” po alkoholu od jutros! “VIŠE NE POSTOJI MIHAJLO” Šokantna izjava Vojaža, ovo niko nije očekivao, fanovi zabrinuti, evo šta ga je razočaralo! MNOGA IZNENAĐENJA ZA NOVU SEZONU! Saša Mirković se oglasio sa luksuzne jahte u Hrvatskoj pa najavio SPEKTAKL Đovani Bajramović: “Lukas pravi koncert na Marakani, želja mi je Arena pa da UMREM” Đovani Bajramović ekskluzivno za HYPE: Prve korake u muzici napravila sa njim, a danas je MEGA ZVIJEZDA! Evo o kojoj pjevačici je riječ

Istraga protiv dječaka ubice sa Vračara u završnoj fazi: Vještačenje će dati odgovor na ključno pitanje

Objavio: RHT
03/10/2023 2:00 PM

Istraga koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv oca dječaka-ubice zbog sumnje da nije adekvatno obezbijedio oružje kojim je izvršio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, kao i da je dijete vodio u strijeljanu i učio ga da puca u završnoj je fazi, saznaje “Kurir”.

Foto: Screenshot

Masakr u kom je ubijeno devetoro djece i radnik obezbjeđenja škole dogodio se na današnji dan, prije tačno pet mjeseci. Istog dana, 3. maja uhapšen je otac trinaestogodišnjaka koji je počinio jeziv zločin, dok je dječak-ubica smješten u psihijatrijsku ustanovu jer po zakonu nije krivično odgovoran.

Beogradu odredio je pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično djelo koje mu je stavljeno na teret. Tokom pet mjeseci istrage, saslušani su oštećeni, brojni svjedoci a do kraja istrage ostalo je još da tužilaštvu bude dostavljeno kombinovano medicinsko-balističko veštačenje – objašnjava sagovornik “Kurira”.

Kako naodi, riječ je o komplikovanom vještačenju jer je u pitanju 10 žrtava.

– Za svaku žrtvu radi se pojedinčano medicinsko-balističko vještačenje i zbog toga se na njega čeka već gotovo dva mjeseca – dodaje on.

Na osnovu nalaza i mišljenja vještaka, trebalo bi da bude utvrđen način nastanka povreda, ali i vrsta i kalibar oružja koje je korišćeno. Tačnije, ovo vještačenje trebalo bi da da odgovor da li je dječak ubica kobnog dana u školi koristio dva očeva pištolja.

Pošto nalaz stigne u tužilaštvo, ono će odlučiti o daljem toku postupka. 

– Tužilaštvo ima mogućnost da podigne optužnicu ili da odustane od krivičnog gonjenja. Niko ne može da prejudicira odluku tužilaštva, ali očekuje se da će u zakonskom roku od šest mjeseci, koliko osumnjičeni može da provede u pritvoru bez optužnice, ona biti podignuta – pojašnjava.

Podsjetimo, ocu dječaka-ubice pritvor je za tri mjeseca posljednji put produžio Apelacioni sud.

– Ukoliko optužnica bude podignuta do 3. novembra kada ističe rok od šest mjeseci, nema sumnje da će tužilaštvo predložiti i produžetak pritvora – dodaje sagovornik.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS