calendar

Utorak 3. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
I bez reklame, pjesma je postala hit: Dragana i Aca već imaju 30 miliona pregleda! Borac se dugo mučio, pa za 19 minuta razbio očajni GOŠK LUNA I MARKO ZAVRŠILI U HITNOJ! Drama u Crnoj Gori, evo šta im je prekinulo ljetovanje! Sarajevo: Migranti se sukobili na Stupu, jedan od njih ustrijeljen iz vatrenog oružja “BACIO ME JE NA POD VELIKOM BRZINOM, MORAĆU NA REHABILITACIJU!” Goga Sekulić promijenila ploču i otkriva SVE DETALJE SAOBRAĆAJKE! ŠOK SLIKE MILJANE KULIĆ! Najveća transformacija u istoriji rijalitija! (FOTO) Bivša manekenka bez šminke odbranila titulu: Jedna od najljepših Hrvatica ikada NAKON BROJNIH SKANDALA, OTKRIVEN ANELIN PAKLENI PLAN! Niko nije slutio ovakav potez! Evo kome je pomogla! ŠOK! STRAVIČNO! Radnik pekare ŠAMARA ŽENU NA ULICI! Procurio snimak nasilja GORŠTAK I KOMŠIJE ISPRIČALI SVOJU PRIČU! Kristina samo želi Jovanov zagrljaj, a šta DOKTORI KAŽU? Bred Pit sa djevojkom Ines de Ramon na crvenom tepihu na ovogodišnjoj Veneciji STANIJA ZANIJEMILA OD ŠOKA! Evo gdje je Asmin otišao, u jeku skandala o raskidu, Durdžić se odlučio na ovo! ON MI GOVORI KAKO ME JANA I FATIMA OGOVARAJU! MEMU NE SMIJE VIDJETI DA SE NE PREPADNE! Elmedin pokazao papagaja Zmajevi se okupili u Ajndhovenu, Barbarez poručio: “Nismo došli biti sparing partner” Prije 17 godina napustio nas je Safet Isović: KAKO SE SAJO POSTIDIO ŠTO PJEVA SAM O SEBI “DOBRO SAM PROŠLA” Prvo oglašavanje Goge Sekulić nakon što ju je udario automobil!

Slavko Sobin: Imali smo grozan uvod u film, posvećujemo ga žrtvama iz Gradačca

Objavio: RHT
12/08/2023 8:30 PM

Hrvatski glumac Slavko Sobin, zajedno s ekipom filma “Samo kad se smijem”, bio je na crvenom tepihu 29. Sarajevo Film Festivala, te poručio da film posvećuju žrtvama jučerašnjeg zločina u Gradačcu.

Foto: Hype

“Čast je biti u Sarajevu, to je najrelevantniji festival u regiji. Gušt je vidjeti kolege i malo ovako se ovako srediti uz glamur koji mi ne prakticiramo u svakodnevnom životu kao glumci”, kazao je na početku Sobin.

Uzevši u obzir da film koji predstavljaju govori o ženi žrtvi nasilja osvrnuo se na jučerašnji događaj iz Gradačca: “Imali smo jedan grozan uvod u film – jučerašnji događaj – te večeras film posvećujemo na neki način žrtvama jer govori o tome koliko institucije zakazuju baš u ovakvim situacijama”.

“Meni je važno da naglasim da je privilegija biti dio tog filma i nadam se da će dati glas onima koji ne znaju svoj glas koristiti”, zaključio je na kraju.

Uz njega glavnu ulogu u filmu tumači Tihana Lazović, a tu su i Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac, Stojan Matavulj, Ivan Čuić, Stipe Radoja i Filip Radoš.

Radnja filma prati Tinu (28), koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerci, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj.

Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvobitnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS