calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
PRVI NASTUP CIPKE NAKON SMRTI MUŽA! Pjevačica otkrila kako se osjeća nakon teškog perioda MARKO I DIVNA DNK SU NOVI UČESNICI “IMANJA”! Zvanično potpisali ugovor, oglasio se i Saša Mirković! Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO) Nurkić napravio fotografiju ispod Starog mosta u Mostaru: Na istoj lokaciji se nalazio i kao dječak

Svi oni koji su podržali ubicu iz Gradačca i veličali zločin bit će ispitani i procesuirani

Objavio: RHT
11/08/2023 4:08 PM

Nakon stravičnog višestrukog ubistva u Gradačcu koji je duboko potresao bh. javnost te nakon što je to sve objavljeno na društvenoj mreži Instagram, nadležni su odlučili poduzeti korake shodno tome.

Foto: Klix

Naime, kako je saopćio šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović, resorni ministar će naložiti nadležnim organima poduzimanje adekvatnih koraka u procesuiranju osoba koji su na društvenim mrežama podržale ubicu i veličale njegove postupke.

Društvene mreže

“Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zatražit će od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da ispituje sve osobe koje su na društvenim mrežama, a nakon stravičnih ubistava u Gradačcu, podržavale ubicu i veličale zločin koji je počinio”, potvrdio je Mušinović.

Također, od svih osoba koja su svojim porukama podržale ubicu, bit će zatraženo da podnesu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

“Ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK. Također, bit će zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu”, dodaje Mušinović.

Stravičan zločin

Inače, Tužilaštvo Tuzlanskog kantona oglasilo se zvaničnom informacijom u vezi s stravičnim zločinom koji se danas desio u Gradačcu. Kako je kazao glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, tri osobe su danas usmrćene na području Gradačca a tri ranjene iz vatrenog oružja. Radi se o punoljetnim osobama.

Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo, naveo je Arnautović.

Kako je saopštio, Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

“Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac”, kazao je Arnautović.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS