calendar

Nedelja 10. Avgust, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
Otkriven uzrok pada aviona koji je poletio iz Banjaluke Aleks Nikolić pred start nove rijaliti sezone: “Znam koliko vrijedim – dobila sam ponudu koju bi rijetko ko …” INTERNET SENZACIJA Žene poludjele za bh. farmerom (VIDEO) DA LI SLUŠATE “OSKARA”? Ovako je Aca Lukas oduševio publiku na finalu Beovizije (VIDEO) Emina Jahović najavila koncert u Sarajevu: “Vidimo se da dočekamo novo jutro muzike” Aneli udarila na Maju Marinković: Kada sam čula šta je radila… Smatra je “potpuno poremećen*m osobom” Evo šta je mali Željko uzalud molio svog oca: Srce da vam prepukne … Anđela i ne sluti ko je došao na Crnogorsko primorje! Ovo je sve dio plana ili … Nesreća prije skokova sa Plivskog vodopada u Jajcu: Samoinicijativno skočio i zadobio teške povrede Sarajevo spremno za 31. SFF: Javni prijevoz besplatan od ponoći do pet sati Novi razdor u porodici Uroša Stanića! Ponovo vrijeđa i nju: “Propala je i nebitna …” JEZIV PRIZOR NA NASIPU! Spomen ploča Jelene Marjanović zatrpana granjem i lišćem! Gastoz demantovao najnovije skandalozne tvrdnje o odnosu sa Anđelom! Žali što se još nije ostvario kao … Program 31. Sarajevo Film Festivala na tri lokacije u našem glavnom gradu Gastoz već zaboravio Anđelu! Bacio oko na bivšu ženu poznatog učesnika rijalitija!? Rijaliti takmičar otkrio šta mu je Veličkovićeva ispričala: “Dao je Milici 20.000 dinara, slikao se sa kćerkom zarad lajkova i nestao”

SRAMNA PLJAČKA U POZNATIM RESTORANIMA: Blogerka se šokirala kada su joj donijeli račun, PRAZAN TANJIR 2 EURA, POSTAVLJANJE STOLA 7,5!

Objavio: RHT
11/08/2023 7:40 PM

Nije tanjirić nego dodatna porcija za još jednu osobu. Ako osoba traži da se jelo podijeli na dvije ili tri osobe, moramo koristiti više posuđa, više pribora za jelo, više salveta, više vremena i osoblja

Trend rasta cIJena u restoranima širom turističkih mjesta ne jenjava, a nekoma je i to malo pa su počeli da naplaćuju i “dobar dan”. Tek što je objava jednog posjetioca restorana u blizini jezera Komo kome su naplatili sječenje sendviča napola čak 2 eura je izazvala niz reakcija.

Nisu samo cijene hrane poskupile, već se usluga ugostitelja dodatno plaća, a to se ne može vidjeti u meniju. Zbog toga nije zgoreg upitati koliko košta da vam konobar donese tanjir, ili da ga donesete sami ili da ih operete na kraju i prođete jeftinije. 

Tako je blogerka Selvađia Lukareli ispričala je šta joj se dogodilo u mjestu Finale Ligure, gradiću nedaleko od Đenove.

Naime, blogerka je kazala kako je konobara zamolila za prazan tanjir kako bi jelo mogla da podijeli sa svojom kćerkom. Ne računajući na to, upravo taj prazan tanjir restoran joj je naplatio dva eura, a na računu to naveo kao ”piattino condivisione”, odnosno ”tanjirić za dijeljenje”, prenosi Scatti Digusto.

Osim toga, naplaćena joj je i naknada za plaćanje postavljanja stola od 7,5 eura, što se u tom dijelu Italije inače i podrazumijeva, dok je ukupni račun ispao 55,5 eura.

Nakon što je blogerka ostavila i svoj komentar među recenzijama, stigao je i odgovor restorana, navodeći kako ”dijeljenje tanjirića” nije prevara, već normalna komercijalna praksa.

– Nije tanjirić nego dodatna porcija za još jednu osobu. Ako osoba traži da se jelo podijeli na dvije ili tri osobe, moramo koristiti više posuđa, više pribora za jelo, više salveta, više vremena i osoblja, a to je dodatni trošak koji je naznačen na jelovniku – odgovorio je vlasnik restorana.

Inače, regija Liđurija na sjeveru Italije jedna je od najskupljih regija kada je riječ o turističkim uslugama, navode italijanski mediji, a cijene od La Specije do Alasija rastu iz godine u godinu.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=G8uXIePCpu4&t=13s

Ostavite komentar

Obavezna polja su označena sa * Vaša adresa neće biti vidljiva drugim korisnicima.

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS