calendar

Petak 22. Novembar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Ovo je poruka trudne Milice učesnicima rijalitija: Spominje i honorar IDE DO DISKVALIFIKACIJE: Jelena ZVJERSKI napala Aleksandru! Ona počela da JECA na sav glas! Luna Đogani razorena nakon njegove smrti: Posljednji put se oprostila slomljenog srca PONOVO PLJUŠTE KAZNE U RIJALITIJU! Hitna reakcija Velikog šefa – one su udarene po džepu! Osobe rođene u ova tri horoskopska znaka imaju veliko srce SKANDALČINA U RIJALITIJU: Takmičar nasrnuo na cimerku – obezbjeđenje ga odmah opkolilo (FOTO) Užas u tuzlanskoj školi: Zaposlenik dirao učenice i ulazio za njima u WC KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET “Zmajevi” poraženi od Hrvatske u Zagrebu: Susjedi ubacili čak 18 trojki Vlado Georgiev opljačkan u tržnom centru Mateja očajan nakon vijesti iz spoljnjeg svijeta: Novosti zbog kojih mu je prisjelo učestvovanje u rijalitiju Detalji koje niste znali o snimanju filma Titanik Slavna manekenka o ovisnosti o alkoholu: Razmišljala sam samo o … “MIONA NIJE DALA GASTOZU PITU! SVE TO RADI PRODUKCIJA!” Ša u D-castu šokira detaljima o kojima gledaoci rijalitija nisu svjesni! “NAJZDRAVIJI NAČIN SPAVANJA JE NA …” Spinalni hirurg dr. Krajinović EKSKLUZIVNO u emisiji “SADA I OVDJE” govori o tome šta je najučinkovitije za našu KIČMU! Zabranjeno pušenje uskoro prvi put nastupa u akustičnom izdanju Michael J. Fox o borbi sa Parkinsonovom bolešću: Humor mi pomaže da preživim

SRAMNA PLJAČKA U POZNATIM RESTORANIMA: Blogerka se šokirala kada su joj donijeli račun, PRAZAN TANJIR 2 EURA, POSTAVLJANJE STOLA 7,5!

Objavio: RHT
11/08/2023 7:40 PM

Nije tanjirić nego dodatna porcija za još jednu osobu. Ako osoba traži da se jelo podijeli na dvije ili tri osobe, moramo koristiti više posuđa, više pribora za jelo, više salveta, više vremena i osoblja

Trend rasta cIJena u restoranima širom turističkih mjesta ne jenjava, a nekoma je i to malo pa su počeli da naplaćuju i “dobar dan”. Tek što je objava jednog posjetioca restorana u blizini jezera Komo kome su naplatili sječenje sendviča napola čak 2 eura je izazvala niz reakcija.

Nisu samo cijene hrane poskupile, već se usluga ugostitelja dodatno plaća, a to se ne može vidjeti u meniju. Zbog toga nije zgoreg upitati koliko košta da vam konobar donese tanjir, ili da ga donesete sami ili da ih operete na kraju i prođete jeftinije. 

Tako je blogerka Selvađia Lukareli ispričala je šta joj se dogodilo u mjestu Finale Ligure, gradiću nedaleko od Đenove.

Naime, blogerka je kazala kako je konobara zamolila za prazan tanjir kako bi jelo mogla da podijeli sa svojom kćerkom. Ne računajući na to, upravo taj prazan tanjir restoran joj je naplatio dva eura, a na računu to naveo kao ”piattino condivisione”, odnosno ”tanjirić za dijeljenje”, prenosi Scatti Digusto.

Osim toga, naplaćena joj je i naknada za plaćanje postavljanja stola od 7,5 eura, što se u tom dijelu Italije inače i podrazumijeva, dok je ukupni račun ispao 55,5 eura.

Nakon što je blogerka ostavila i svoj komentar među recenzijama, stigao je i odgovor restorana, navodeći kako ”dijeljenje tanjirića” nije prevara, već normalna komercijalna praksa.

– Nije tanjirić nego dodatna porcija za još jednu osobu. Ako osoba traži da se jelo podijeli na dvije ili tri osobe, moramo koristiti više posuđa, više pribora za jelo, više salveta, više vremena i osoblja, a to je dodatni trošak koji je naznačen na jelovniku – odgovorio je vlasnik restorana.

Inače, regija Liđurija na sjeveru Italije jedna je od najskupljih regija kada je riječ o turističkim uslugama, navode italijanski mediji, a cijene od La Specije do Alasija rastu iz godine u godinu.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS