calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŠAKO MUVA DJEVOJKU SA NASTUPA! Pjevač ponovo u centru skandala “Želim da te zagrlim” (VIDEO) EMA RADUJKO UŽIVA NA JAHTI SA FUDBALERIMA! Procurilo ko pjevačici pravi društvo (FOTO) MILICA TORODOVIĆ SE SKINULA I OBJAVILA INTIMNE FOTKE! Rastegla bikini, a onda šokirala sve, popustile joj kočnice nakon raskida (FOTO) U državi siromašnih i nezaposlenih: 800 miliona KM dali na klađenje Voditeljica ubijena pred svojim četverogodišnjim sinom, imala je 29 godina ZA 3 ZNAKA OTVARAJU SE SVA VRATA U NAREDNIH 6 MJESECI: Do kraja godine ogroman uspjeh, brdo para i strasti! Alka Vuica otkrila tajnu mladolikosti: To je ono što me pokreće Taksista koji je udario vozača romobila “napuhao” 1,4 promila “Aneli mi je BOLJA od Stanije! Čujem se sa njenom majkom!” EKSKLUZIVNO! Nada Macura podržala kontroverznu Ahmićevu! (VIDEO) “NIŠTA MI SE NE SVIĐA” Tanja Savić brutalno iskrena o Cecinom i Vojaževom duetu, žestoko oplela! (VIDEO) Hasan Salihamidžić operisan u Minhenu: Popularni Braco dobio novi kuk Ekskluzivno otkrivamo: Aca Amadeus se odlučio za šokantan potez! Nećete vjerovati šta je ovog puta uradio! (FOTO) Jeste li bijesni zbog novih čepova: Svi pogrešno otvaramo nove eko-boce, evo kako treba HITNO OGLAŠANJE SESTRE MIONE JOVANOVIĆ: Udarila Ša tamo gdje ga najviše boli, pa najavila ljetovanje u Selcetu… Novak nakon tri sata muke uspio da pobijedi Škota! Neugodan trenutak na aerodromu: Vjetar podigao haljinu Lauren Sanchez i sve otkrio

VREMENSKA PROGNOZA U dvije bh. regije upaljen crveni meteo alarm TEMPERATURE DO 40 stepeni

Objavio: RHT
24/07/2023 9:10 AM

U Bosni i Hercegovini jutros je (bilo) pretežno vedro.

Foto: FHMZBiH

– Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 14; Ivan Sedlo 17; Široki Brijeg 18; Bugojno, Livno 19; Bihać, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla, Zenica 20; Gradačac 24; Mostar, Stolac 25; Neum 27. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa i za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada – saopšteno je iz FHMZBiH.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 32 do 38, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno i do 40 °C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 35 °C.

Inače, danas je u dvije bh. regije upaljen crveni meteo alarm.

Foto: FHMZBiH

Regija Tuzla24.7.2023. od 00:00 do 11:00. Max temperatura oko 32 °C.
– Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe – saopšteno je iz FHMZBIH.

Također, 24. 7. 2023. od: 11:00 do: 13:00 – maksimalna temperatura oko 37 °C.
– Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i Buite spremni UDITE SPREMNI obustaviti aktivnosti na otvorenom. Budite spremni na visoke temperature koje će dovesti do zdravstvenih rizika među ugroženim osobama, na primjer starije i vrlo mlade osobe. Slušajte i djelovati na savjet iz vlasti. Poslušajte i djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa – saopšteno je iz FHMZBIH.

Danas od: 13:00 do: 17:00 – maksimalna temperatura lokalno oko 40 °C.
– Ostanite na oprezu i pratite savjete nadležnih službi. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom i očekujte značajna ometanja u dnevnim rutinama. Putujte samo ako je neophodno
Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe i pomozite ugroženim osobama. Djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa. Očekujte moguće kvarove u infrastrukturi – saopšteno je iz FHMZBIH.

Regija Banja Luka 24.7.2023. od: 10:00 do: 23:59
– Jak jugozapadni vjetar, udari od 40 do 60 km/h. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar – saopšteno je iz FHMZBIH.
Također, 24. 7. 2023. od: 11:00 do: 19:00
– Najviša dnevna temperatura vazduha između 36 i 39°C. Ostanite na oprezu i pratite savjete nadležnih službi. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom i očekujte značajna ometanja u dnevnim rutinama. Putujte samo ako je neophodno, Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe i pomozite ugroženim osobama. Djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa. Očekujte moguće kvarove u infrastrukturi – saopšteno je iz FHMZBIH.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS