calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku

Hasan Dudić danas puni 66. godina: Dijete sam ulice od šeste godine, glava mu je često bila u torbi

Objavio: RHT
21/07/2023 12:05 PM

Pjevač Hasan Dudić danas puni 66. godina, a iza njega je preko četiri decenije uspješne muzičke karijere. Iako je odrastao u siromašnoj porodici, muzika ga je odvela u svijet poznatih gdje se dobro zarađivalo. Uvijek je bio boem, sve što zaradi to i potroši, a često mu je – kako kaže, bila glava u torbi. 

Foto: ATAImages/ A.A.

– Dijete sam ulice od svoje šeste godine, iako sam imao oba roditelja, živa, zdrava i poštena. Tako se zalomilo! Baš to iskustvo me naučilo da se u svakoj situaciji snađem. Samo Bog zna koliko puta sam se suočavao sa najraznovrsnijim nedaćama, koliko mi je puta glava bila u torbi – ispričao je Hasan Dudić.

– Umio sam da zaradim toliko da sam u plastičnim kesama iznosio lovu iz banke, a umio sam i još lakše sve to da potrošim. Prodao sam desetak miliona ploča, mnoge moje pjesme su ušle u legendu, pjevaju ih svake noći po kafićima, splavovima, svadbama, a ne znaju da sam ih ja komponovao i pjevao još u prošlom vijeku.

Život ga nije mazio, a stihove koje je napisao, često su bili ogledalo onoga što osjeća, te je tako i imao potrebu da počne da piše memoare.

– Zato sam i odlučio da pored pjesama napišem i memoare. Pamtim i najsitnije detalje, čini mi se da bih mogao da opišem svaki dan ovog mog malog, ljudskog i, iz ove perspektive, golog života. Sjećam se i mnogih ljudi koji su bili i ostali fer prema meni, sjećam se i onih koji su se debelo ogrešili o poštenog Hasana. Jer, može se reći da sam bio i ovakav i onakav, ali nikad nikog nisam na kvarno zaj*bao.

Već sa 13. godina je počeo da zarađuje, a sa 14 godina osvojio je prvu nagradu.

– Malo na bistrinu, malo na šarm, završio sam osmi razred, tek toliko da se mom ocu pojavim na oči. A onda me mangupi povedoše kao maskotu, plaćali su muzičarima da me puste da pjevam. Šaban se u početku ljutio, a onda me ohrabrio na svoj način. Već sa 13 godina pjevao sam kod “Perkana”, “Male Rajke”, u “Domovini”. Sa 14 godina sam pobijedio na festivalu “Zlatni glas maja” u Šapcu. Sa 16 godina sam snimio prvu ploču i, evo me, još sam tu – ispričao je pjevač svojevremeno, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS