calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Pokušavate li smršati? Ove zamke mogu sabotirati vaše napore za gubitak kilograma

Objavio: RHT
03/07/2023 6:10 PM

Ako se trudite da smršate, a vaga ne pokazuje nikakvu promjenu, trebate obratiti pažnju na detalje. Nutricionisti ističu da ključ može biti u hrani i piću koje se često ne uzima u obzir.

-Ako želite da smršate, prekomjerna potrošnja kalorija može biti faktor koji doprinosi smanjenju gubitka težine, između mnogih drugih- kaže registrirana nutricionistica, Džena Hop za The Sun.

-Kao rezultat toga, skrivene kalorije su često one koje je najlakše prekomjerno potrošiti i stoga, kada ih postanete svjesni, i njih je najlakše smanjiti- pojašnjava.

Šećer u čaju ili kafi

Jedna kesica šećera je ekvivalentna pet grama šećera što čini dodatnih 20 kalorija. Samo pet grama šećera je ekvivalentno jednoj šestini preporučenog maksimalnog dnevnog unosa šećera.

Iako kalorije možda ne zvuči previše značajno, ako dodajete dva šećera u dvije šolje čaja ili kafe dnevno, to je oko 80 kalorija više dnevno i 20 grama šećera.

Voćni sok

Iako čaša voćnog soka ima nekoliko prednosti, Hop kaže da je općenito preporučena veličina “porcije” za sokove oko 150 ml, što u prosjeku sadrži oko 70 kalorija i 15 grama šećera (u zavisnosti od soka).

Ovo je dovoljno značajno, iako većina ljudi konzumira mnogo više od 150 ml u čaši i više od 250 ml po porciji. Ovo može značajno povećati unos kalorija i šećera.

Preliv za salatu

Hop navodi da komercijalni preljevi za salatu mogu biti posebno bogati kalorijama, soli, šećerom i zasićenim mastima.

Klasični dresing za Cezar salatu može sadržavati oko 60 kalorija po preporučenoj porciji. Štaviše, često konzumiramo mnogo više od preporučenih veličina porcija.

Preporučuje da “gdje je moguće” se pokušate držati limunovog soka i sirćeta da začinite salate ako želite da smršate.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS