calendar

Četvrtak 1. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Učesnicama OI koje imaju bebe osigurane hotelske sobe za dojenje: Džudistkinja oduševila gestom Vlada FBiH donijela odluku: Smanjuje se cijena gasa “Uzimao sam DROGU DA MI BUDE DOBRO! Kakav PAKAO?!” Poznati bh. roker ŠOKIRAO: “Mogao sam da PODNESEM” Ovi horoskopski znakovi će vam pomoći čak i ako su ljuti na vas Bura zbog “muškarca” u ženskom boksu na OI: Pobijeda za 46 sekundi (VIDEO) POLICIJA OPKOLILA KUĆU KULIĆA! Jezivi snimci ataka na Miljanu “PRESTARA, PREDEBELA, PREMASNA…” Nives Celzijus ZAPUŠILA USTA ZLIM JEZICIMA: Skinula se i zadala domaći zadatak HEJTERIMA ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima otkrila zašto su je svi ponižavali i priznala: Elme je moj život (VIDEO) UROŠ STANIĆ KROZ SUZE PROGOVORIO O PORODICI! Otkrio i da li ga se odrekao otac Tokom ljetne sezone otvoreno još devet graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske MENSUR DRŽI ANELI U ŠACI!? “Govorio je on meni da to neće biti dobro” PRVO OGLAŠAVANJE BH. REPERA POSLIJE HAPŠENJA: Malo temperament i ja kakav jesam (FOTO) TRUDNA MILICA U OPEKOTINAMA! Zabrinuti fanovi (FOTO) NALAZ OBDUKCIJE: Beba pronađena u kontejneru u Bugojnu je ugušena ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Jana se odlično snalazi na selu, iako je rođena u gradu: Nerviraju me svađe sa Memom! “TUŽNA SAM…”(VIDEO) MMA BORCI napravili RUSVAJ U EMISIJI! Voditeljka u ŠOKU! Gdje je OBEZBJEĐENJE?! (FOTO, VIDEO)

Mislite da ste u sretnom braku i vezi? Samo ako svaki dan radite ovih sedam stvari

Objavio: RHT
20/06/2023 6:52 PM

Ljubav je neophodan “sastojak” svake uspješne veze ili braka, ali postoje još neki koji garantiraju da će vaša veza ili brak potrajati. Znate li što svakoga dana rade ljudi u dobrim brakovima?

1. Poštuju se

Poštivati individualne želje i potrebe svog partnera važan je dio u građenju stabilne veze koje će trajati. Ne morate dijeliti iste interese, niti provoditi svo svoje slobodno vrijeme zajedno, ali svakako trebate imati razumijevanja kada druga strana želi izraziti svoju ličnost.

2. Rade kompromise

Ne možete dobiti baš sve u životu niti ugoditi svakoj želji svojeg partnera. No ako ste spremni na kompromis, riješit ćete svaki potencijalni sukob dobrovoljnim dogovorom od kojeg će profitirati obje strane.

3. Razgovaraju iskreno

Parovi u uspješnim brakovima razgovaraju o svemu na iskren način. Oni nemaju velikih tajni, a o svakom problemu raspravljaju otvorenog srca.

Foto: Pixabay

4. Ne skrivaju troškove

U dobrom braku nema mog novca i tvog novca. Čak i kada nemaju zajednički bankovni račun, supružnici otvoreno raspravljaju o trošenju sredstava koji su im na raspolaganju.

5. Potiču partnera na zdrave navike

U zdravom tijelu živi zdravi duh. Baš zato se partneri u dobrim vezama i brakovima međusobno se potiču na zdrav život – od konzumiranja bolje hrane, do redovne vježbe i boravka na svježem zraku. Takođe vode računa i o mentalnom zdravlju svog partnera.

6. Dodiruju se

Dodir je važna komponenta svake uspješne veze ili braka. Pritom ne mislimo samo na dodirivanje u seksualnom kontekstu, već i na male geste poput držanja za ruke, milovanja po kosi, masiranje ramena i sličnih poteza koje provjereno jačaju intimnost među partnerima.

7. Razmišljaju dugoročno

Život je prepun nepredvidivih situacija, ali to ne znači da ćemo odustati od planova. Parovi u kvalitetnoj vezi i braku planiraju sve – od odmora, kupovine nekretnine ili auta, djeteta. Jedno drugome obvezuju se na podršku i suživot, a to sa sobom nosi i mnoštvo dugoročnih planova koje će zajedno pokušati ostvariti.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS