calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

SLUČAJ CRVENA JABUKA Zašto je diskografska kuća stala iza Žere

Objavio: RHT
17/06/2023 10:16 AM

Nakon vijesti o osnivanju nove Crvene jabuke, diskografska kuća “Croatia Records” odlučila je izdati saopćenje za javnost. Naime, bivši bubnjar Crvene jabuke Darko Jelčić Cunje nedavno je izjavio je osniva svoj bend pod nazivom Cunja i Crvena jabuka.

Foto: Crorec.net

“Crvena jabuka je veliki brand, jedna je od najaktivnijih grupa i diskografski i koncertno – piše u saopćenju “Croatia Recordsa” koje prenosimo u cijelosti.

“Isto tako jedna je od rijetkih grupa čiji je cjelokupni katalog u arhivi Jugotona i Croatia Recordsa na čijoj smo vjernosti svih ovih godina zahvalni. Crvena jabuka postala je sinonim kvalitete prepoznate na ovim prostorima, a mi kao diskografska kuća jako smo ponosni što su naša dva brenda povezana već gotovo četrdeset godina.

Dražen Žerić Žera apsolutna je konstanta benda od njegovog osnivanja.

“Od 1987. godine kada preuzima ulogu pjevača benda svojim je specifičnim vokalom, a potom izgledom i stavom postao sinonim za Crvenu jabuku. Njegov prepoznatljiv glas nostalgično je obojao stihove, bilo da se radi o ljubavnim pjesmama ili pjesmama o Sarajevu, gradu kojemu su posvetili cijeli album”, navode iz Croatia Recordsa.

Iz ove diskografske kuća navode da je Dražen Žerić Žera uvijek isticao iskrenost prema publici te da je upravo on čovjek koji Crvenu jabuku drži na okupu svojim glasom i pojavnošću. Naglasili su da se vesele zajedničkoj saradnji u narednim godinama.

Bubnjar Jelčić, podsjetimo, kao jedan od razloga napuštanja benda i osnivanja vlastite Crvene jabuke, naveo da mu frontmen benda Žera nije isplatio honorare za više od 50 nastupa, a navodi i da je bio nezadovoljan i zbog pojedinih pjesama. Novi bend osnovao je u Torontu i već imaju nekoliko dogovorenih nastupa.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS