calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MILICA TORODOVIĆ SE SKINULA I OBJAVILA INTIMNE FOTKE! Rastegla bikini, a onda šokirala sve, popustile joj kočnice nakon raskida (FOTO) U državi siromašnih i nezaposlenih: 800 miliona KM dali na klađenje Voditeljica ubijena pred svojim četverogodišnjim sinom, imala je 29 godina ZA 3 ZNAKA OTVARAJU SE SVA VRATA U NAREDNIH 6 MJESECI: Do kraja godine ogroman uspjeh, brdo para i strasti! Alka Vuica otkrila tajnu mladolikosti: To je ono što me pokreće Taksista koji je udario vozača romobila “napuhao” 1,4 promila “Aneli mi je BOLJA od Stanije! Čujem se sa njenom majkom!” EKSKLUZIVNO! Nada Macura podržala kontroverznu Ahmićevu! (VIDEO) “NIŠTA MI SE NE SVIĐA” Tanja Savić brutalno iskrena o Cecinom i Vojaževom duetu, žestoko oplela! (VIDEO) Hasan Salihamidžić operisan u Minhenu: Popularni Braco dobio novi kuk Ekskluzivno otkrivamo: Aca Amadeus se odlučio za šokantan potez! Nećete vjerovati šta je ovog puta uradio! (FOTO) Jeste li bijesni zbog novih čepova: Svi pogrešno otvaramo nove eko-boce, evo kako treba HITNO OGLAŠANJE SESTRE MIONE JOVANOVIĆ: Udarila Ša tamo gdje ga najviše boli, pa najavila ljetovanje u Selcetu… Novak nakon tri sata muke uspio da pobijedi Škota! Neugodan trenutak na aerodromu: Vjetar podigao haljinu Lauren Sanchez i sve otkrio KĆERKA STANISLAVA KROFAKA POBIJESNELA Hitno se oglasila zbog Maje Marinković, poručila samo jedno ASMIN IZGLEDA DA JOŠ UVIJEK VOLI ANELI! Dušica Jakovljević mu otkrila detalje U TAJNOM RAZGOVORU pred suočavanje, on ostao bez teksta! EKSKLUZIVNO!

Sarajevo Film Festival od ove godine i u Tuzli

Objavio: RHT
16/06/2023 11:50 AM

Sarajevo Film Festival održat će se od 11. do 18. avgusta. Od ove godine sa filmskim projekcijama i festivalskom atmosferom SFF dolazi u još jedan grad u Bosni i Hercegovini – u Tuzlu.

Ovo će biti četvrta godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju u Mostaru, a zahvaljujući partnerstvu s novim ekskluzivnim sponzorom, kompanijom “Bingo Group”, od ove godine festivalske će se projekcije održavati i u Tuzli.

Publika u Tuzli će na Trgu Slobode, u ljetnom kinu na otvorenom, moći uživati u filmovima iz festivalskog programa “Open Air”.

Sarajevo Film Festival u Kanton Sarajevo privuču desetine hiljada turista, što omogućuje priliv od 51,6 miliona KM i zapošljavanje 1.385 radnika. Otkako je 2019. godine Sarajevu dodijeljenja titula kreativnog grada filma UNESCO-a, produkcija u Kantonu Sarajevo se povećala za 400 posto, a broj posjetitelja u kinima za više od 100 posto.

U znak prepoznavanja visokih standarda u organizaciji u filmskoj i TV industriji, te kao atraktivnoj filmskoj destinaciji, Gradu Sarajevu je u Kanu dodijeljena nagrada “Global Production” u kategoriji „Grad filma“.

-Sigurni smo da će ova saradnja biti početak dugog partnerstva. S kompanijom Bingo Group Sarajevo Film Festival ima puno toga zajedničkog: To je domaća firma s najvećim rastom i prometom koji ponovno reinvestira u svoju zemlju. “Bingo Group” i Sarajevo Film Festival su bh. brendovi koji dijele zajedničke interese i vrijednosti. Sarajevo Film Festival godinama ide ususret svojoj publici, omogućujući festivalsku atmosferu i iskustvo zajedničkog gledanja filma u uvjetima vrhunske produkcije. Radujemo se da dolazimo i u Tuzlu, zajedno s našim partnerom organizujemo program izuzetno značajan za imidž grada, za turizam, za stvaranje osjećaja zajedništva i pripadanja lokalnoj zajednici. Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici grada Tuzla na podršci u realizaciji ovog projekta. Tuzla je primjer kako možemo zajedno napraviti puno za domaću publiku i domaću industriju – izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS