calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

„INDEKSI I PRIJATELJI“ NA “LENT FESTIVALU” Specijalni gosti Halid Bešlić, Vlado Kalember…

Objavio: RHT
09/06/2023 9:13 AM

Muzički projekt „Indexi i prijatelji“ gostovat će 26. juna ne velikom “Lent festivalu” u Mariboru. Ova priča, koja taje punih 16 godina, s oduševljenjem se dočekuje u svim dijelovima bivše Jugoslavije.

Kako za „Avaz“ kaže producent i idejni tvorac projekta Tomislav Kašljević, pred publikom u Sloveniji nastupit će Dado Topić, Boris Novković, Aida Mušanović, Nermin Puškar Puško, Dejan Cukić… To je ekipa koja u posljednje vrijeme, u okviru ovog projekta, nastupa zajedno i izvode pjesme legendarne bh. grupe.

Halid Bešlić / Foto: Avaz

Na festivalu će im se pridružiti i zvijezde Halid Bešlić i Vlado Kalember. Halid će izvesti „Snijeg pade na behar, na voće“, a Kalember „Sve ove godine“.

– Naravno, tu su i muzičari „Indexa“ Fadil Redžić, Neno Jurin, Peco Petej, Sinan Alimanović. U ekipi su i Muris Varajić te Željka Katvić-Pilj – govori nam Kašljević.

Za ovaj koncert u Mariboru vlada veliki interes.

– Nevjerovatno je koliko publika voli i cijeni umjetničku ostavštinu „Indexa“. Već 16 godina radim ovaj projekt, a čak sam razmišljao da ga privedem kraju, ali to se neće desiti. Publika, prijatelji, muzičari su ti koji žele da on i dalje živi – ističe Kašljević.

– Sve dok Fadil, Peco, Neno… budu željeli, „Indexi i prijatelji“ će živjeti. Oni se raduju svirkama i uživaju u kontaktu s publikom – ističe Kašljević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS