calendar

Sreda 2. Oktobar, 2023

Film “Čobo“ na „Budva sports and arts film festivalu“

Objavio: RHT
01/06/2023 2:11 PM

Budva će od 17. do 19. avgusta ove godine biti domaćin festivala „Budva sports and arts film festival“. BSAFF je festival dokumentarnog i igranog filma sa sportskom tematikom i predstavlja prvu manifestaciju tog tipa u Crnoj Gori, koja je postala 131. članica velike svjetske porodice Saveza sportskih televizija i slika na ektranu (FICTS), sa sjedištem u Milanu.

Slobodan Janjuš Čobo

Na Festivalu će biti prikazano 100 filmova, od kojih će se 50 naći u takmičarskom dijelu, a među njima je i dokumentarni film „Čobo“, u produkciji Federalne televizije i autora Muhameda Bikića, koji je prošle godine na Festivalu sportskog filma na Zlatiboru dobio priznanje za dokumentarne filmove “Željina stotka i “Škija”.

„Dodijelit ćemo sedam nagrada. Nagradit ćemo najbolji dugometražni, srednjemetražni i kratkometražni film, dodijelit ćemo nagradu za najbolju režiju i ideju i najbolji igran film. Bit će dodijeljen i Gran pri. Raduje me što će se na festivalu naći pored domaćih i filmovi iz regiona”, rekao je Miloš Todorović, direktor i osnivač festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS