calendar

Sreda 4. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Influenserka pomrsila konce glumcima u Veneciji: Holivudski glamur je Tamarin teren Snažno nevrijeme pogodilo dijelove Hercegovine, u Nevesinju padao grad ANITA SE HITNO OGLASILA! Trebala joj je medicinska pomoć! Evo šta je razlog, otkriveno stanje rijaliti učesnice (FOTO) Marija Kulić: Ivan se VRATIO u naš život! Miljana ne može bez rijalitija! Bebica i Zola su zle osobe! Željko Bebek: Otišao sam iz Bijelog Dugmeta jer nisam htio pjevati “Ravna ti je Jugoslavija” Skandal pred pola estrade! Zdravko Čolić “ispalio” Lepu Brenu! Pjevačica ostala šokirana Modna dizajnerica iz Banjaluke zabrinula pratitelje: Ovo će nekom okrenuti želudac HARIS DŽINOVIĆ STAO NA CRVENI TEPIH, PA “PECNUO” MELINU: Otkrio šta mu je na duši DRAGANA MIRKOVIĆ ZASJENILA ELEGANCIJOM! Prošetala crvenim tepihom i istakla: “Zaljubljenik sam u ljude i svoju muziku” “Zmajevi” odradili novi trening, Barbareza jedna stvar posebno raduje Drama u Splitu: Veliki požar na benzinskoj pumpi, poginula jedna osoba RANI RADOVI ANELI AHMIĆ! Šok objava, ne liči na sebe: ”Usne dvije linije, a jagodice nema”(FOTO) BILA JE VJERENICA BORE ĐORĐEVIĆA: Posvetio joj je pjesme od kojih je jednu doživjela kao STRAŠNU OSVETU! KOME JESEN DONOSI UNAPRIJEĐENJE I POVEĆANJE PLATE: Stiže vrijeme obilja i VELIKE promjene za ove horoskopske znakove! “U SEDMOM MJESECU TRUDNOĆE DOLAZE DA TE HAPSE ZBOG KRIMINALNIH RADNJI” Asmin iznio stravične optužbe na Anelin račun, SKANDAL KAKVO STE IMALI DJETINJSTVO? Šta ste sanjali da vas čeka kad porastete? Poslušajte odgovore Sarajlija

POGINULO 19 UČENIKA U ŠKOLSKOM DOMU Djevojka izazvala požar jer joj je oduzet mobitel!

Objavio: RHT
24/05/2023 10:24 AM

Čak 19 mladih osoba poginulo je nedjeljnom požaru u školskom domu u Gvajani (Južna Amerika). Prema najnovijim saznanjima, požar je prouzrokovala tinejdžerica zbog toga što su joj službenici doma oduzeli mobitel.

– Studentica je osumnjičena da je izazvala razorni požar, jer joj je oduzet mobitel – saopćila je policija.

Požar je izbio u Mahdiji, rudarskom gradu u Gvajani. Navodno, pomenuta djevojka je iste večeri prijetila da će zapaliti zgradu, nakon što joj je oduzet mobitel, i svi su je čuli. Izjavio je to vladin izvor koji je želio ostati anoniman, uz tvrdnje da je djevojka priznala te činjenice.

– Učenicima nije dopušteno imati mobitel. Službenici su pronašli tu djevojku s telefonom. Očito je slala fotografije – rekao je izvor.

Foto: Twitter

Maloljetnica, koja je trenutno hospitalizirana pod policijskim nadzorom, otišla je u toalet, poprskala insekticid po zavjesi i zapalila je šibicom. Nekoliko djevojaka iz školskog doma iznijelo je istu verziju uzroka nesreće… Prema riječima učenika, spavali su, a probudilo ih je vrištanje.

– Vidjeli su vatru i dim u toaletu koji se brzo proširio zgradom koja je izgrađena dijelom od drveta, piše u saopćenju policije.

Dramu je dodatno pogoršalo i to što voditeljica doma u panici nije uspjela pronaći ključ izlaznih vrata zgrade na čijim su prozorima bile rešetke.

– Vrata su se zaključavala svake večeri u 21 sat, dodao je izvor. Muškarci su razvalili vrata kako bi preživjelima omogućili bijeg. Vatrogasci i policija stigli su 25 minuta nakon početka katastrofe, rekao je isti izvor.

Gvajana je siromašna država sa 800.000 stanovnika, koji govore engleski jezik. Bivša nizozemska i britanska kolonija posjeduje najveće zalihe nafte po glavi stanovnika i očekuje se brz razvoj u skoroj budućnosti kada se zalihe počnu crpiti, što je tek na početku

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS