calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

MUP ZDK: Finalni duel između Veleža i Zrinjskog utakmica visokog rizika

Objavio: RHT
16/05/2023 1:55 PM

U srijedu, sutra (18 sati), na programu je finalna utakmica fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža. Odlučujuća utakmica najmasovnijeg takmičenja odigrat će se na zeničkom Bilinom polju. Navijači oba tima najavili su da će doći u Zenicu u velikom broju, te je MUP Zeničko-dobojskog kantona izdao saopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Zakonske odredbe

– Na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je formiran Štab čiji je osnovni zadatak planiranje i realizacija mjera na obezbjeđenju fudbalske utakmice finala Kupa BiH između ekipa FK Velež i HŠK Zrinjski, koja će se odigrati dana 17. 5. 2023. godine, s početkom u 18 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici.

Imajući u vidu da je utakmica između ekipa FK Velež i HŠK Zrinjski procijenjena utakmicom visokog rizika, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je sačinila plan obezbjeđenja navedenog sportskog događaja, kojim su predviđene mjere i radnje koje će preduzimati policijski službenici ove Uprave policije.

U poduzimanju naznačenih aktivnosti učestvovat će i pripadnici Federalne uprave policije te uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona s posebnim akcentom na zaštitu lične i imovinske sigurnosti svih lica koja će prisustvovati naznačenoj utakmici. Pored fizičkog obezbjeđenja poduzimat će se i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ obezbjeđenja utakmice.

Foto: HŠK Zrinjski

Policijski službenici će poduzeti sve potrebno iz svoje nadležnosti kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo remećenje javnog reda i mira kao i činjenje nezakonitih radnji i ugrožavanja sigurnosti svih prisutnih lica.

S tim u vezi, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu s planiranim aktivnostima povodom osiguranja predstojeće utakmice.

Izmjena režima saobraćaja

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu s izdatim naredbama ovlaštenih službenih lica, kao i u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje. Naznačenim zakonom je zabranjeno unošenje na stadion: bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl), alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Napominjemo da će prije, za vrijeme i nakon utakmice biti na snazi izmjena režima saobraćaja u gradu kojom će u potpunosti biti obustavljen saobraćaj u ulicama Bulevar Kulina Bana i Dr. Abdulaziza Aska Borića. Pozivamo navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se ista održi u povoljnim bezbjedonosnim uslovima i jednom sportskom ambijentu, odnosno da postupaju u skladu s naredbama izdatim od strane policijskih službenika kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija – piše u saopštenju službe Odnosa s javnošću MUP-a ZDK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS