calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ŠA ŽESTOKO IZVRIJEĐAO MIONU! Nikad žešća svađa u rijalitiju! “Ti si odvratan…” Nagla promjena vremena u našoj zemlji: Koga temperaturne oscilacije najviše pogađaju UČESNICA RIJALITIJA ANGAŽOVALA POLICIJU! “Vidjeću, ili ću privatnu tužbu, ili…” IZDAHNULA JOJ NA RUKAMA! RADA MANOJLOVIĆ U SUZAMA! Detalji koji kidaju dušu! Nikad neće prebljoeti gubitak DNEVNI HOROSKOP ZA 4. JULI: Rak da nikome ništa ne obećava, Ribe vode emocije… Hari Varešanović: Svi putevi vode u Mostar! “Kada se spomene taj grad, u sjećanju su mi najljepši muzički trenuci” OTKRIVENO ŠTA JE MIONA PITALA STANISLAVA?! Ša: Blam, blam… Izašao prvi trailer za film o Draženu Petroviću: Legendarnog košarkaša utjelovio bh. glumac USKORO JE KRAJ, NE POSTOJI OSOBA NA SVIJETU! Majka Mione Jovanović zapjenila od bijesa, sprema Nenadu haos nakon finala “SVI SU ME VARALI!” Milena Ćeranić O PARTNERIMA, pa se sjetila NJEGA: “Da sam ga manje voljela uspjelo bi!” MARIJA KULIĆ DA PRESAHNE VIŠE OD MILJANINIH SRAMNIH RADNJI – OBJAVLJEN NJEN POSLJEDNJI RAZGOVOR SA ZOLOM! Velika potraga u Njemačkoj: Nestala djevojčica (13) porijeklom iz BiH Maja i Aneli u žestokom klinču! Stare rivalke ponovo ratuju Muškarac koji je ukrao kip Brus Lija u Mostaru ide u zatvor DRAGANA MIRKOVIĆ OSVOJILA I AZIJU! Najveća zvijezda Balkana se pohvalila ovim uspjehom! Fufe iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ živi na selu sa 1.800 koza

Rastu vodostaji Bosne, Vrbasa, Une i Sane: Upaljen narandžasti meteoalarm

Objavio: RHT
16/05/2023 8:56 AM

Prema posljednjim podacima Agencije za vodno područje rijeke Save u Federaciji BiH trenutno je vanredno hidrološko stanje na području gornjeg i srednjeg dijela sliva rijeke Bosne, gornjeg dijela sliva Vrbasa, na slivovima Une i Sane, te na slivu Gline i Korane. 

Vanredno hidrološko stanje

Obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja odnosi se na područje općina u USK, SBK, Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu.

– Sugerišemo nadležnim institucijama da prate situaciju na terenu i postupaju u skladu s ovlaštenjima, a službama koje provode mjere i aktivnosti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara preporučujemo pojačan oprez – navode iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

Posljednji podaci Agencije za vodno područje rijeke Save u Federaciji BiH / Foto:  Printscreen Trenutno je stanje najkritičnije u Kulen Vakufu. Prema posljednjim informacijama 40 kuća je poplavljeno.

Foto: Gard Bihać

Prema jutrošnjim podacima BIHAMK-a, zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na putevima na širem području Kulen Vakufa (Kulen Vakuf-Martin Brod, Orašac-Ćelije i Kulen Vakuf-Klisa).

Olujni udari vjetra

Iz FHMZ-a navode da je za danas u većem dijelu naše zemlje upaljeno narandžasto upozorenje zbog lokalno intenzivnijih padavine, grmljavina i jakih do olujnih udara vjetra.

Narandažsto upozorenje izdato je za područje Hercegovine, sjeveroistok i sjeverozapad Bosne.

– Jaki do olujni udari jugoistočnog vjetra u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne.Grmljavina u većem dijelu zemlje. Očekivana količina padavina lokalno od 30 do 50 l/m2. Udari vjetra između 60 i 80, lokalno do 90 km/h.

Upaljeno narandžasto upozorenje - Avaz

Upaljeno narandžasto upozorenje / Foto: Printscreen

Poduzmite mjere opreza i pratite poslijednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi – saopćeno je iz FHMZ-a. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS