calendar

Sreda 4. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Influenserka pomrsila konce glumcima u Veneciji: Holivudski glamur je Tamarin teren Snažno nevrijeme pogodilo dijelove Hercegovine, u Nevesinju padao grad ANITA SE HITNO OGLASILA! Trebala joj je medicinska pomoć! Evo šta je razlog, otkriveno stanje rijaliti učesnice (FOTO) Marija Kulić: Ivan se VRATIO u naš život! Miljana ne može bez rijalitija! Bebica i Zola su zle osobe! Željko Bebek: Otišao sam iz Bijelog Dugmeta jer nisam htio pjevati “Ravna ti je Jugoslavija” Skandal pred pola estrade! Zdravko Čolić “ispalio” Lepu Brenu! Pjevačica ostala šokirana Modna dizajnerica iz Banjaluke zabrinula pratitelje: Ovo će nekom okrenuti želudac HARIS DŽINOVIĆ STAO NA CRVENI TEPIH, PA “PECNUO” MELINU: Otkrio šta mu je na duši DRAGANA MIRKOVIĆ ZASJENILA ELEGANCIJOM! Prošetala crvenim tepihom i istakla: “Zaljubljenik sam u ljude i svoju muziku” “Zmajevi” odradili novi trening, Barbareza jedna stvar posebno raduje Drama u Splitu: Veliki požar na benzinskoj pumpi, poginula jedna osoba RANI RADOVI ANELI AHMIĆ! Šok objava, ne liči na sebe: ”Usne dvije linije, a jagodice nema”(FOTO) BILA JE VJERENICA BORE ĐORĐEVIĆA: Posvetio joj je pjesme od kojih je jednu doživjela kao STRAŠNU OSVETU! KOME JESEN DONOSI UNAPRIJEĐENJE I POVEĆANJE PLATE: Stiže vrijeme obilja i VELIKE promjene za ove horoskopske znakove! “U SEDMOM MJESECU TRUDNOĆE DOLAZE DA TE HAPSE ZBOG KRIMINALNIH RADNJI” Asmin iznio stravične optužbe na Anelin račun, SKANDAL KAKVO STE IMALI DJETINJSTVO? Šta ste sanjali da vas čeka kad porastete? Poslušajte odgovore Sarajlija

RAD NA CRNO Njemačka policija uhvatila bh. državljanina da već mjesecima vozi kamion sa krivotvorenim pasošem i vozačkom dozvolom

Objavio: RHT
15/05/2023 12:19 PM

U četvrtak, 11. maja, njemačka policija ZVD “Rheinpfalz – Neustadt” provjeravala je kamione na odmorištu u Danstatu na saveznoj autocesti A 61 i tom prilikom pronašla vozača, bosanskohercegovačkog državljanina, koji se bez radne i boravišne dozvole, pod lažnim ličnim podacima, prijavio za posao kao profesionalni vozač kod špeditera.

Prilikom provjere vozačke dozvole vozača bilo je vidljivo da je ona krivotvorena, kao i hrvatski pasoš koji posjedovao.

Kako je policija utvrdila tokom istrage, vozač 40-tonskog kamiona već šest mjeseci nije imao važeću vozačku dozvolu za upravljanje kamionom.

Ilustracija / Foto: Twitter

Dokazano je da je muškarac napravio 59 vožnji bez važeće vozačke dozvole i sada mu prijeti nekoliko krivičnik postupaka, među kojima i za krivotvorenje isprava, vožnju bez dozvole, te ilegalni boravak. Zbog toga su pokrenute i mjere za prekid njegovog boravka u Njemačkoj.

Budući da bh. vozaču nije bilo dopušteno nastaviti putovanje, kontaktiran je njegov šef kako bi se dogovorilo preuzimanje kamiona. Kad se poduzetnik pojavio kako bi nastavio put, službenici su prije polaska provjerili i njegovu vozačku dozvolu.

Utvrdili su da je čak i gazdi u avgustu 2022. istekla vozačka dozvola za upravljanje zglobnim kamionom. Iako mu je tada pravodobno zabranjeno početi putovanje, službenici su procjenom podataka o vozaču uspjeli dokazati da je i šef napravio najmanje 65 vožnji bez važeće vozačke dozvole.

– I poduzetnik je preuzimanjem kamiona u konačnici “zabio sebi autogol” – i protiv njega se sada vodi nekoliko istraga, piše Fenix-magazin.

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS