calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Bašić: Zaista sam – malo je reći, ponosan na svoje momke

Objavio: RHT
12/05/2023 11:41 PM

Trener Željezničar Nermin Bašić nije krio zadovoljstvo nakon remija u 149. vječitom derbiju na Koševu (2:2).

– Prvo želim da čestitam i jednoj i drugoj ekipi. Mislim da su gledaoci imali priliku da vide jedan sjajan derbi, sa puno tempa, varnica i prilika. Zaista sam – malo je reći, ponosan sam na svoje momke. Kad gubite dva razlike na gostujućem terenu, pokazati takvu moć, hrabrost, takvu snagu zadnjih deset minuta, to je fantastično. Ovaj remi je ravan tri boda, s obzirom na situaciju kakva je bila – rekao je Bašić i dodao:

Vidite, živio sam s jednom idejom – ako dođemo na Koševo da se branimo, bit ćemo mrtvi. Želio sam da budemo hrabri i odvažni, da taj visoki pritisak urodi plodom. Mislim da je u prvom poluvremenu to fantastično izgledalo. Morali smo promijeniti u drugom poluvremenu neke ideje, gubili smo 1:0, morali smo staviti “boks” igrača koji ima visinu. Druge izmjene i prebacivanje formacije iz 4-3-3 u 4-2-3-1 i to je urodilo plodom. Također, želim i da se zahvalim Manijacima na sjajnoj podršci.

Kosorić i Bašić / FK Željezničar

Željezničar u narednom kolu dočekuje Posušje, a potom ide Slobodi (trećeplasirano Sarajevo ima dva boda više od četvrtoplasiranog Željezničara).

– Moramo ići na pobjedu, naravno, ali kada odigrate jednu ovakvu utakmicu na Koševu onda vam to daje nadu. Ne znam kako će biti do kraja, zaista ne želim da se zamaram. Želim da navijači vide da želimo, da se mi fajtamo i borimo protiv svih ekipa. U svakom slučaju, ova utakmica nam daje – da kažemo, da vjerujemo, rekao je Bašić.

Konstatuje da je vjerovao u svoj tim i kada su gubili sa 2:0.

– Ako ste me pratili na klupi, vidjeli ste koliko sam bodrio momke. Na poluvremenu sam rekao da ćemo dobiti utakmicu. Vjera je sve, kada vjerujete u nešto. Mislim da su momci pokazali vrhunski karakter – istakao je Bašić, koji je prvi put bio sudionik vječitog derbija.

– Izuzetan osjećaj, ovo je nešto što čovjek treba doživjeti. Bio sam miran i staložen. Nisam imao nikakav pritisak i nisam htio da motiviram moje momke da ne pregore. Bavio sam se skautingom, znam šta derbi nosi. Prilagodio sam se derbiju. Mislim da je derbi bio dosta, dosta dobar – zaključio je trener Željezničara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS