calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku Stravični detalji kataklizme u Jablanici: Među nastradalima i 29-godišnja trudnica Dnevni horoskop za 5. oktobar 2024: Rakovima se danas ne radi, Blizancima se smiješi nova ljubav Fato sve znam, prelaziš granice! Malo da skuham nešto, da me ne bi tračala Horor snimak sa društvenih mreža: Skočio sa balkona, sve je snimljeno (VIDEO) Filip Car: Šu*ci ako ste mislili da sam propao, varate se! Imam poruku za vas, mnogo sam dobar i ide me na svim poljima! Pokrenuta peticija: Sredstva za javni doček Nove godine u Sarajevu preusmjeriti ka poplavljenim područjima Jana navija za treću ženu: Treba nam neko da cijepa drva! Fatima ljutito izašla! Ispovijest Muhameda Begovića ledi krv u žilama: Sin je išao iza mene, odjednom ga je odnio veliki val Fatima napala udvarača! Halo, nisam ja tamo neka seljanka! Ja sam poznata i poštena!

Varešanović: Željezničar je bio opasniji sa Mulalićem

Objavio: RHT
11/05/2023 1:32 PM

Mirza Varešanović i Almedin Ziljkić, trener i kapiten kluba s Koševa, danas su na press konferenciji u sarajevskoj Titovoj 38b najavili 149. derbi između Sarajeva i Željezničara (petak – 20 sati).

Spremni smo

– Očekujem pravi derbi, pravu utakmicu i nadam se da će sve proteći fer i korektno, kako na terenu, tako i na  tribinama – rekao je Varešanović i dodao:

– Spremni smo, ali u Banja Luci nismo nastavili pobjedonosnu seriju. Znate sve šta je bilo, spremni smo i idemo na pobjedu sa željom da što prije osiguramo plasman u Evropu. Tako ćemo i postaviti sutra.

Varešanović sutra zbog isključenja u Banjoj Luci neće biti na klupi Sarajeva.

– Sigurno će dogovor biti ispoštovan, što se tiče igrača. Imam povjerenje u svoje saradnike. Sa te strane sigurno neće biti problema – optimista je trener Sarajeva.

Prošli derbi, koji je odigran u Trening centru N/FSBiH u Zenici, završen je 0:0.

Mirza Varešanović / Foto: FK Sarajevo

– Igrali smo u Zenici, bez publike. Prošlo je dva mjeseca od tada, a ja sam stalno govorio da nam je potrebno vrijeme da se uigramo i upoznamo. To smo i pokazali, sve smo bolji i idemo na pobjedu sutra. Tako ćemo se postaviti, iako bi nam možda i remi odgovarao – analizira Varešanović, koji se potom još jednom osvrnuo i na minuli poraz od Borca.

“Slučaj Banja Luka”

– Veliki je to klub, dolazi iz velikog grada. Trenutno mislim da u svojim redovima imaju ljude koji ne trebaju tu da pripadaju. Imaju primitivno ponašanje i kriju to iza kluba. Pomoćni trener (Danimir Milkanović – op.a.) se ponašao primitivno… Hvala igračima Borca koji su nam prišli i uputili nam izvinjenje za sve stvari koje su se dešavale. Ne želim više o tome, okrećemo se derbiju – da svi uživamo.

Istakao je da njegov tim želi u preostala tri kola – do kraja sezone, želi ostvariti tri pobjede.

– Situacija u Banja Luci nas je zbližila, samo su nas onako mogli zaustaviti – naglasio je prvi strateg bordo tima.

Kada je u pitanju igrački kadar, nedostaje samo kartonirani Trako.

– Svi ostali su spremni…

I za kraj Varešanović je dodao i ovo:

– Smatram da je Željezničar bio opasniji kada je tu bio Edis Mulalić. On je Željino dijete, mi smo sada tu u prednosti. Nije lako Bašiću. Preuzeo je ekipu u teškoj situaciji kada su ispali iz Kupu… Novi je trener i biće mu teško posložiti kako on hoće. Radi se o modernom treneru koji je radio van granica BiH, te mislim da je pred njim fina trenerska budućnost – zaključio je Varešanović.

Obradovati navijače

Kapiten bordo tima Ziljkić konstatuje da se osjeti derbi u zraku.

Almedin Ziljkić / Foto: FK Sarajevo

– Mi smo spremni, ulazimo mirne glave u derbi. Nikada bolje svlačionica nije funkcionisala, spremni smo za svaku utakmicu. Ono u Zenici nije bio derbi, kao neka reakreacija da je bila. Sada smo spremni da obradujemo navijače i osiguramo plasman u Evropu baš protiv Željezničara. Daj Bože da samo slavimo, pa neka bude i autogol. Nije bitno ko će dati gol, vjerujte… Imamo veći kvalitet i trebamo to prikazati na terenu. Čujem da neće biti navijača na sjevernoj tribini. To je najveća žal – zaključio je Ziljkić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS