calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DANIJELA DIMITROVSKA SE SKINULA SA DEČKOM! Jevrem pokazao isklesane trbušnjake, manekenka u vrelom izdanju! Sofia Vergara iza sebe ima dva razvoda, sada je našla sreću: Ovo su sve njene ljubavi Veliki ulov carinika na prelazu Stara Gradiška: I oni ostali u šoku STRAVIČNO! Kćerka (20) holivudskog glumca pronađena mrtva u stanu RAZVODE SE JELENA I IVAN MARINKOVIĆ?! Ona uhvaćena u prevari sa ovim učesnikom, SKANDAL PRED KRAJ RIJALITIJA! LUNA ĐOGANI POTVRDILA SRETNE VIJESTI! Ovo su svi čekali, sve objavljeno javno: Poslije toliko godina, opet… PORODILA SE TAMARA DRAGIČEVIĆ Glumica na svijet donijela sina, ovo su detalji ”SVE JE TO DOGOVOR” ŠOKANTNO! Marija Kulić RASKRINKALA TAJNI PLAN Ivana i Jelene: “To su smislili da zarade pare” ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Nećete vjerovati KOLIKO novca je Iva Grgurić pukla na estetske operacije da bi promijenila LIČNI OPIS (VIDEO) MILE KITIĆ IMAO INTIMNE ODNOSE ZA PARE Pjevač sve priznao: Za noć mi je platila 7.000 eura Imitirao i provocirao Novaka, pa dobio životnu lekciju: Razbjesnio Đokovića, zato sad šuti kao zaliven! Tužna životna priča junaka Eura: Živio na ulici i bio gladan JELENA PREVARILA IVANA MARINKOVIĆA?! Bila intimna sa cimerom, razvod u najavi! JOŠ JEDNA ŽURKA ZA PAMĆENJE! Aca Lukas dokazao zašto je kralj svog zanata! Bit će izdvojeno gotovo 100.000 KM: Grad Sarajevo nabavlja Ćiru od pedofila?! “NJEGOVU KUĆU ČUVA POLICIJA! Od koga? Od nas?” Mještanin Dubone o jezivim detaljima MASAKRA u kojem je izgubio BRATA “Roditeljima nisu dali da priđu svojoj djeci koja su nepomično ležala svuda po ulici” (VIDEO)

MUP REPUBLIKE SRBIJE: Predato 1.300 komada oružja, 45.600 komada municije i 83 eksplozivne naprave

Objavio: RHT
09/05/2023 1:10 PM

Potpukovnik policije Republike Srbije Dejan Milojević izjavio je da je na teritoriji Srbije predato nešto više od 1.300 komada oružja, 45.600 komada minicije, kao i 83 eksplozivne naprave.

Foto: Printscreen MUP

„Te brojke predstavljaju cjelokupnu količinu predatog oružja ne samo nelegalnog, već i legalnog i onog koje potiče iz ostavinskih rasprava”, rekao je Milojević.

Ozbiljno shvatiti situaciju

Potpukovnik je naglasio da je i jedan komad nelegalnog oružja suvišan i izrazio zadovoljstvo današnjim odzivom građana.

– Očekujem da građani ozbiljno shvate situaciju imajući u vidu tragediju koja je pogodila Srbiju. Cilj MUP-a je da se smanji broj nelegalnog oružja”, rekao je Milojević i apelovao na građane da iskoriste dobijenu priliku.

Podsjetio je da je nalog izdao ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić i da će poziv važiti do 8. juna. Prema riječima Milojevića, procedura je jednostavna, svi koji imaju nelegalno, ali i legalno oružje, a koje ga ne žele, mogu da ga predaju odlaskom u policijsku stanicu ili pozivom, pa će pripadnici policije doći da ga preuzmu.

„Građani neće imati nikakve posljedice, bilo da je ono nelegalno, ili njegovo držanje zakonom nije dozvoljeno – minsko eksplozivne narpave, automatske oružje” – rekao je Milojević.

Pooštravanje mjera

Na pitanje šta podrazumevaju restriktivne mjere, koje će se preduzimati ako se građani ne odazovu pozivu i ne predaju oružje do 8. juna, Milojević je odovorio da slijedi pooštravanje kazni za držanje nelegalnog oružja.

„Oni gađani koji ne iskoriste predviđeni period susretaće se sa mnogo oštrijim sankcijama nego što su sada predviđene. Po novom zakonu biće izmjene i u postupku dobijanja dozovla za držanje oružja sa posebnim akcentom na čuvanje oružja, svi građani će biti u obavezi da prođu niz zdravstvenih i terenskih provjera”, naveo je potpukovnik policije Republike Srbije i podsjetio da neke od tih odredbi postoje u zakonu, ali će sada biti pooštrene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS