calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
FILIPU CARU STIGLA ZABRANA?! Šokantni detalji, sve isplivalo u javnost (FOTO) “PONIO SAM 92 METKA I PLANIRAO SAM SVE DA IH ISKORISTIM”! Dječak-ubica Kosta Kecmanović do detalja ispričao kako je planirao zločin u “Ribnikaru”! SKANDALOZNO – Isplivao Anelin PRLJAV VEŠ! OVO će je UNIŠTITI! Novak Đoković se oglasio o katastrofalnim poplavama u BiH ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Dobro sam skijao! “Mogao sam u tome uspjeti” SLAĐA PORŠELINA POSTALA PEDALINA! Ovakvo PONIŽENJE nije doživjela u svojoj rijaliti karijeri! IZ ARHIVA Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. godine: Voda je srušila brdo, odnesene kuće… OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike! Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO” Lejla Zalihić o borbi za život: Muž i kćerka su živi, svekrvu još nisu našli Jala Brat posjetio punkt Crvenog križa u Vogošći: Pozvao sve da pomognu nastradalim u poplavama

EUROSONG 2023. Hrvatska i Srbija prema kladionicama večeras prolaze u finale

Objavio: RHT
09/05/2023 11:05 AM

Veliko finale Eurosonga 2023. održat će se u “Liverpool Areni” u subotu, 13. maja, a polufinala su na programu večeras i u četvrtak, 11. maja.

Prvo polufinale Eurosonga otvorit će voditeljica Džulia Sanina (Julia), dok će u nastavku nastupiti svjetska superzvijezda Rita Ora koja će izvesti mješavinu nekih od svojih najvećih hitova i potpuno novi singl “Praising you” .

Ukrajinska pjevačica Aljoša koja je predstavljala Ukrajinu na Pjesmi Eurovizije 2010., nastupit će zajedno sa hvaljenom pjevačicom i tekstopiscem Rebekom Ferguson (Rebeca) iz Liverpua.

Kao i mnoge Ukrajinke 2022. godine, Aljoša je bila prinuđena da napusti svoju zemlju i svoje voljene… Ona će podijeliti svoje lično putovanje kroz novi, zadivljujući aranžman britanskog benda “Duran Duran Ordinary World”.

Foto: Facebook

U nastavku pogledajte spisak zemalja koje nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri:

1. Norveška – Alessandra – “Queen of Kings”

2. Malta – The Busker – “Dance (Our Own Party)”

3. Srbija – Luke Black – “Samo mi se spava”

4. Letonija – Sudden Lights – “Aijā”

5. Portugal – Mimicat – “Ai Coração”

6. Irska – Wild Youth – “We Are One”

7. Hrvatska – Let 3 – “Mama ŠČ!”

8. Švicarska – Remo Forrer – “Watergun”

9. Izrael – Noa Kirel – “Unicorn#

10. Moldavija – Pasha Parfeni – “Soarele şi Luna”

11. Švedska – Loreen – “Tattoo”

12. Azerbejdžan – TuralTuranX – “Tell Me More”

13. Češka – Vesna – “My Sister’s Crown”

14. Nizozemska – Mia Nicolai & Dion Cooper – “Burning Daylight”

15. Finska – Käärijä – “Cha Cha Cha”

Prema analizi kladionica, u prvom polufinalu pobjedit će Finska, a nakon poredak će biti sljedeći: Švedska, Izrael, Norveška, Češka, Moldavija, Hrvatska, Srbija, Nizozemska, Švicarska, Irska, Portugal, Malta, Litvanija, Azerbejdžan. Prema ovim prognozama, Hrvatska i Srbija će proći u finale.

Predstavnik Srbije Luka Blek (Luke Black) trenutno se nalazi na 17. poziciji finalne prognozirane liste pobjednika, dok prvo mjesto i najviše izgleda za pobjedu ima Švedska sa svojom predstavicom Loreen i pjesmom “Tattoo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS