calendar

Petak 5. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MAJKA SLOBE RADANOVIĆA U BOLNICI! Prva fotografija sa lica mjesta! (FOTO) HITNO OBRAĆANJE OCA OD ŠA! Poslao jasnu poruku Mioninoj porodici nakon što je POZLILO njegovom sinu! NEVALJALA MILICA! VRELA I MOKRA! Pjevačica se skinula gola, usijale se mreže! Ovako je dovela liniju do savršenstva Žbanić: Sarajevo je rijetka slobodna teritorija gdje jevrejski novinar i palestinski književnik mogu pričati bez straha ŠOK! NIKOLA JOKIĆ UHVAĆEN KAKO SE OPIJA U KLUBU? Dočekao jutro u društvu OVE pjevačice? Samozadovoljavanje je važno za zdravlje: Koliko često žene masturbiraju? Djevicama energija na vrhu, Škorpije uznemirene Pogledajte šta vam danas donose zvijezde VIMBLDON 2024. Đoković: Reagujem kada se pređe granica! “Svakoga ću da pogledam u oči i mirno spavam” RADA MANOJLOVIĆ ŽELI DEČKA PENZIONERA! Pjevačica otkrila šta joj je najvažnije! Maja kao nikad prijetila Stanislavu: Ne kezi se, ološu Počinju spektakli na Evropskom prvenstvu: Od 18 sati sastaju se Španija i Njemačka, a tri sata kasnije Portugal i Francuska SAOBRAĆAJNI KOLAPS U NAJAVI Uskoro počinje obnova glavne sarajevske ulice NOKAUT! DISKVALIFIKACIJA PRED SAM KRAJ RIJALITIJA!? Miljana i Zola napravili lom Konobari u Neumu zbog djevojaka pretukli Sarajlije (VIDEO) DNEVNI HOROSKOP ZA 5. JUL 2024: O Biku neko sanjari, Lava i Škorpiju očekuje dobra nagrada MATORA NAŠLA NOVU DJEVOJKU U RIJALITIJU: Kamere uhvatile strastvene poljupce, sve puca od ljubavi…

Dejvid Bekam boluje od rijetkog poremećaja: Tako dobro čistim, ali nisam siguran da to moja supruga toliko cijeni

Objavio: RHT
01/05/2023 10:38 AM

Legendarni Dejvid Bekam (David Beckham – 47) u predstojećoj Netflixovoj dokumentarnoj seriji govorio je o svom životu i borbi s opsesivno-kompulzivnim poremećajem (OKP). Beckham je oktrio više detalja o svom mentalnom zdravlju, nakon što je još ranije ispričao fanovima da mora sve držati u ravnim linijama i skladu, ali njegovi problemi su zapravo mnogo dublji.

OKP spada u skupinu anksioznih poremećaja, a karakteriziran je pojavom opsesivnih misli i kompulzivnih radnji. Ljudi koji pate od ovog poremećaja shvaćaju iracionalnost svojih postupaka i doživljavaju ih neugodnim, ali ih ne mogu spriječiti.

Beckham kaže da živi s opsesivno-kompulzivnim poremećajem zbog kojeg svake noći provodi sate i sate čisteći svoj dom. Ostaje toliko budan da glanca svijeće dugo nakon što svi njegovi članovi porodice odu na spavanje, a čak je u jednom trenutku kritikovao suprugu Viktorija Bekam (Victoriju Beckham – 49) jer je stavila sol gdje joj nije mjesto.

Bekam: Tako dobro čistim, ali nisam siguran da to moja supruga toliko cijeni / Foto:: shared.com

“Tako dobro čistim, ali nisam siguran da to moja supruga toliko cijeni. Kad svi legnu u krevet, ja tada hodam uokolo, čistim svijeće, stavljam svjetla na pravu postavku, pazim da je svuda uredno. Mrzim kad siđem ujutro, a tamo još stoje šoljice, tanjiri… Zamorno je ponekad obilaziti svaku pojedinu svijeću i čistiti je. Režem vosak za svijeće, čistim staklo oko nje… Znam, čudno zvuči”, rekao je Beckham, a prenosi Mirror.

Porodica Beckham živi u vili vrijednoj 25 miliona funti u londonskom Holland Parku, koju su kupili 2013. godine, a koja ima osam kupatila, sedam spavaćih soba, teretanu i spa.

Od OKP-a boluje otprilike jedan posto svjetske populacije što je oko 70 miliona ljudi.

Iz Netflixa kažu da će novi film o Beckhamu obuhvatiti njegov život od njegovih korijena iz radničke klase u istočnom Londonu do osvajanja svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS