calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

Edo Maajka dobio Porina za najbolji hip-hop album godine

Objavio: RHT
29/04/2023 9:36 AM

Dodjela 30. muzičke nagrade Porin održana je u Boćarskom domu u Zagrebu, gdje je priznajnje za najbolji album osvojio Parni valjak (“Dovoljno je reći…Aki”), a pjesma godine je “Trebaš li me”.

Nominirani su bili i Tedi Spalato (Ime mi je nevažno), Silente (IV), Darko Rundek & Jazz orkerstar HRT-a (Za vašu posljepodnevnu razonodu) te Chui (Zagreb-Berlin).

Nagrade za životno djelo ove godine dobili su Marijan Ban, Dušan Šarac i posthumno Massimo, koji je dobio i Porin za najbolju mušku izvedbu (pjesma “Zamisli).

– Ja nisam nostalgičar toliki da ovo danas ništa ne valja, a ono prije je vrijedilo. Iako ima nešto istine u tome. Uostalom, još je i Platon rekao kakva je muzika takva je država, puno hvala!, kazao je Šarac.

Inače, za „Pjesmu godine“ nominirani su bili i „Dani koji sjaje“ (Pavel feat. Sanja, Marinko i Zec), „Guilty pleasure“ Mie Dimšić, „Ponovo“ Parnog Valjka i pjesma „Zamisli“ u izvedbi Massima.

Edo Maajka / Foto: ww1.edomaajka.com

Porina za „Najbolju žensku vokalnu izvedbu“ dobila je Ivana Kindl, a za “Pjesmu godine” dobila je pjesma „Trebaš li me“ u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka, autora Matije Cveka i Zvonimira Husnjaka. Uz Ivanu, nominirane su bile Lu Jakelić i Vanna.

Za „Najbolji album jazz muzike“ Porina je dobio album „Insite“ u izvedbi Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a.

Nominirani su bili i „Hold on“ (B’s Funstallation), „New horizons“ (Zvonimir Radišić trio), „Old school“ u izvođenju (Worls Okayest Pianist – Petar Ćulibrk) te „The keyboard extravaganza“ (Joe Kaplowitz). Porina u kategoriji „Najbolji album Hip Hop muzike“ osvojio je Edo Majka za album „Moćno“. Nominirani su bili i Tram 11 (Jedan i jedan) te Hiljson Mandela (Ivan Hilje).

Porina za „Najbolji album klasične muzike osvojila je „Hrvatska misa“ Borisa Papandopula u izvedbi Zbora HRT-a pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija, te Martine Gojčete Silić, Stjepana Franetovića i Roberta Kolara.

Porin u kategoriji „Najbolja muška vokalna izvedba“ dodijeljen je posmrtno Massimu za pjesmu „Zamisli“.

Tagovi:

  • Edo Maajka
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS