calendar

Nedelja 18. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
HAOS NA JAVNOM MJESTU ZBOG MAJE! Opkolili je – Stanislav nije znao šta ih je snašlo! Muškarci znaju šta žele u vezi: Ove stvari očekuju od svojih partnerki STANISLAV UHVAĆEN NA DJELU SA VANJOM: Isplivali DOKAZI! ŽIVOTNA PRIČA Nana Ziba iz Rogatice živjela četiri godine kod popa: Niko mi nije branio maramu i muslimansku odjeću (VIDEO) Švajcarska ponudila bogatu nagradu za ideje o izvlačenju tona oružja iz alpskih jezera TEODORA PONOVO UHVAĆENA SA TAKIJEM! Bebici će pozliti! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin brutalno izvrijeđao hejtere: Fatima kupila kreme da mu bude najljepša! JANA POVRAĆA (VIDEO) ASMIN SE HITNO OGLASIO NAKON ŠTO JE STANIJA OBJAVILA FOTKU NOVOG DEČKA! Ovo nije očekivala! (FOTO) Džanana Musu okupirali fanovi na crvenom tepihu: Sretan sam što sam u Sarajevu SAŠA MIRKOVIĆ OTKRIO KADA KREĆE SNIMANJE SERIJE “AVIONDŽIJE”! Vaš omiljeni sitkom vraća se na male ekrane! (FOTO) ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Jana i Fatima lude po kuhinji: Ko je bolja domaćica? ZAŠTO ELVEDIN MAHNITO VOZI? (VIDEO) Baščaršija proglašena filmskim blagom: Svečano otkrivena ploča Evropske filmske akademije IMAJU KAMERE I U SPAVAĆOJ SOBI!? Maja i Stanislav pokrenuli “rijaliti”! OBJAVILI ZAJEDNIČKI SNIMAK IZ KREVETA MANEKENKI PONUĐENO 60.000 EURA DA RASTURI BRAK NOVAKA ĐOKOVIĆA?! Skandal neviđenih razmjera – ona se hitno oglasila! IVAN MARINKOVIĆ NAPUSTIO BOLNICU! Zadobio tešku povredu (NE)DOKAZANI: DRŽALA SAM SVOJU UTROBU U RUKAMA! Lupala sam na sva vrata u zgradi i molila za pomoć, ali i NIKO NIJE OTVARAO! Uznemirujuća ispovijest preživjele Dragane Krunić koju je bivši partner RASPORIO NOŽEM

Lejla Njemčević prva na UCI maraton rang listi

Objavio: RHT
26/04/2023 3:20 PM

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević nakon posljednjeg upisa bodova zauzela je prvo mjesto na svjetskoj UCI maraton rang listi. Naša takmičarka ima 1.178 bodova, drugoplasirana je Stefanie Dohrn ( Njemačka) sa 1.168, a trećeplasirana Peretti Claudia (Italija) sa 1.128 bodova.

Njemčević je drugi put u svojoj karijeri zauzela prvo mjesto na UCI ranking listi, nakon što je prošle godine sezonu završila kao najbolje rangirana maratonka na svijetu. Plasman na svjetskoj rang listi posebno je bitan prije održavanja prvog Svjetskog kupa u novoj sezoni, s obzirom na to da se startna pozicija na trci određuje u odnosu na UCI ranking takmičara.

Lejla Njemčević / Foto: Facebook

Protekle sedmice, podsjetimo, Lejla je osvojila 18. titulu državne prvakinje, a naredno takmičenje za bh. reprezentativku je Svjetski kup u Novom Mestu, koji važi za jedan od najbitnijih biciklističkih događaja u sezoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS