calendar

Sreda 14. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Žestoka rasprava Pešića i Đokovića: Šta je iznerviralo Novaka, zbog čega mu se Kari pravdao ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Jana uzjahala Elmedina i zavalila mu šamarčinu: Ne može se obuzdati (VIDEO) “OPADALA MI JE KOSA, primala sam 16 INFUZIJA DNEVNO” Nela Vidaković o OGROMNOJ BORBI sa vantjelesnom oplodnjom KAČAVENDA BLOKIRALA DRUŠTVENE MREŽE EKSPLICITNOM FOTOGRAFIJOM! Isplatilo joj se brukanje na OI: Katastrofalan nastup donijeće joj milione dolara SVE JE SPREMNO ZA AVIONDŽIJE! Rediteljka Suzana Purković sve objelodanila: “Krećemo u 12. razred, a direktor škole Saša Mirković nam daje nove zadatke” IMALA SAM ODNOSE U KOLIMA USRED BIJELA DANA Pjevačica progovorila o svojoj intimi, šok! ANITA DOBIJA ŠUT-KARTU Procurile šokantne prepiske! ANĐELO SVE PRIZNAO NIKAD VIĐENA FOTOGRAFIJA MAJKE DARKA LAZIĆA Branka je snimljena prije 12 godina, mnogi ne vjeruju da je ovako izgledala Produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima tokom SFF-a Elmedin i Jana obilaze mjesto gdje će se vjenčati! Fatima ČUPA KOSU I PLAČE sama kod kuće! ANELI I UROŠ ZAVRŠILI NA KLINICI! Procurila fotografija Zgodni srbijanski stjuardi zaludjeli dame širom svijeta: Više se ne bojim letenja BEBICA ISTETOVIRAO TEODORIN LIK! Porodica se hvata za glavu Kako je Fatima zavela Elmedina? “Nisam htjela da se vratim kući? Moji su mi BRANILI!!” Uputstvo podiglo buru na mrežama: “Plaža sa djecom” i “Plaža bez djece”

30. SARAJEVO FILM FESTIVAL Imenovan žiri za Posebnu nagradu

Objavio: RHT
14/08/2024 11:59 AM

Žiri za Posebnu nagradu

U cilju podizanja svijesti o klimatskim promjenama, Sarajevo Film Festival ove godine uvodi novu nagradu: Posebnu nagradu za ekološku osviještenost, u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u BiH.

Žiri za Posebnu nagradu / Foto: SFF

Žiri za Posebnu nagradu / Foto: SFF

O nagradi će odlučivati tročlani žiri, u sastavu: Montažerka, pomoćnica reditelja i konsultantica za održivost (film i TV) Dörte Schneider Garcia (Njemačka), filmski programer, selektor, istraživač i scenarist Julian Ross (Nizozemska) i scenaristica Misan Sagay (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Posebna nagrada za ekološku osviještenost bit će dodijeljena na zvaničnoj ceremoniji dodjele nagrada 30. Sarajevo Film Festivala, 23. augusta. Novčani iznos nagrade iznosi 5000 eura, a sponzor nagrade je Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP u BiH). 

Dörte Schneider Garcia

Montažerka, pomoćnica reditelja i savjetnica za održivost (film i TV), Njemačka 

Nakon studija filmske montaže u Potsdam-Babelsbergu, Dörte Schneider Garcia preselila se u Portugal gdje je počela raditi kao asistentica režije. Tokom dvadeset godina rada stekla je profesionalno iskustvo na toj poziciji na raznovrsnim projektima. Godine 2020. dodatno se edukovala na Univerzitetu za medije u Stuttgartu za ulogu savjetnice za održivost za filmske i televizijske produkcije. Pored toga, Dörte je uključena i u nekoliko obrazovnih projekata čij je cilj da prošire svijest o održivosti u filmskoj industriji širom Evrope. Jedna je od osnivačica Portugalskog udruženja savjetnika za održivost. 

Julian Ross

Filmski programer, selektor, istraživač i pisac, Nizozemska

Julian Ross je koselektor Doc Fortnight festivala u Muzeju moderne umjetnosti MoMA za 2024, koselektor šezdeset i devetog Filmskog seminara Flaherty u Tajlandskom filmskom arhivu, kokustos grupne izložbe „Zajednica slika Filadelfijske alijanse umjetnika pri Univerzitetu za umjetnost i član selekcijskog komiteta Filmskog festivala Villa Medici. Kao docent radi u Centru za umjetnost u zajednici Univerziteta Leiden i jedan je od suosnivača i direktora univerzitetskog multidisciplinarnog istraživačkog centra ReCNTR.

Misan Sagay

Scenaristica, Ujedinjeno Kraljevstvo 

Scenaristica Misan Sagay osvajačica je NAACP Image nagrade za izuzetan filmski scenarij za filmski hit BELLE. Za isti scenarij nominovana je i za nagradu Humanitas. Kao producentica i scenaristica radila je na filmu TAJNI SMIJEH ŽENA i nagrađivanom, televizijskom filmu medijske kuće ABC NJIHOVE OČI SU GLEDALE BOGA. Za televiziju je, između ostalog, radila i na serijama GERILA i RENESANSA.

Podsjetimo, 30. Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. avgusta 2024.

Sve vijesti o 30. SFF-u možete pročitati OVDJE.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS