calendar

Nedelja 29. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Dogovor “ispod stola”: Filip Car ulazi za 300.000 eura Pjevačica pijana kao letva! Bauljanje i teturanje ne priliči jednoj mladoj djevojci (VIDEO) “Znalo se da Miona i Sha neće uspjeti!” IVA GRGURIĆ “Milica mora da se mane Terze i posveti se bebi!” GLUMAC NA LISTI PEDOFILA I U CRNOJ GORI?! Isplivali novi detalji, skandal! Haljina Dženifer Aniston iz “Prijatelja” godinama je izazivala rasprave: Koju ste boju vi vidjeli? Sultan zagrmio: Nemoj mi pametovati Jano, po cijeli dan se izvačiš, ali stvarno! Pojavio se snimak stravične nesreće u Velikoj Kladuši: Golf 4 potpuno smrskan (VIDEO) Aleksandra Nikolić sada je daleko od Balkana i započela novi život? Crna magija je bačena na nas?! Haris oštro odgovorio na pitanje o Melini! Pjevač proslavio 73. rođendan! Milica iznjela SVE GADOSTI ovog nitkova Terze! Sha je jedini otrio koliki je smrad? Ulazim da ga? Romantika na djelu: Moja ljubav prema tebi je tolika da nekad šutim Ove odgovore ste tražili od Filipa Cara, bez cenzure sve u lice! Oni su svi miševi kad sam tu! DNEVNI HOROSKOP ZA 29. SEPTEMBAR 2024: Blizancima komplikacije, Lavu ljubavni problem, Jarac se dvoumi UŽASNE VIJESTI ZA NENADA ALEKSIĆA ŠA! Stižu dokazi o Mioninoj PREVARI, u sve je upleten i Stanislav! NAJNOVIJE INFORMACIJE O ANITI, NAKON RASKIDA SA ANĐELOM: Otkriveno šta joj se desilo danas, evo gdje je uhvaćena! (FOTO) Kako trčanje na kiši utiče na zdravlje? Da li se to preporučuje?

Nikad objavljena pjesma Tome Zdravkovića: Poslušajte snimak

Objavio: RHT
26/02/2024 10:30 AM

Tomina nikad objavljena pjesma

O legendarnom Tomi Zdravkoviću pisani su feljtoni i knjige, snimani filmovi, prepričavaju se brojne zgode iz njegovog burnog života i plodotvornog stvaralačkog rada.

Tomina nikad objavljena pjesma

U porodičnom arhivu Ljubice i Spase Berak sačuvan je i jedan Tomin snimak iz 1973. godine, nastao u stanu porodice Berak. Riječ je o pjesmi „Tužna žena“, koju će kasnije snimiti Subhija Šehović.

Toma je te godine pripremao pjesmu za novu ploču Ljubice Berak. Raspjevavao je zajedno s tadašnjim muzičkim producentom i klarinetistom Spasom Berakom, Ljubicinim suprugom. A u znak zahvalnosti za profesionalnu saradnju na ploči “Prokleta nedelja” za koju je Berak pisao aranžmane. Ljubica je na ovom, probnom snimku pjevala zajedno s Tomom, piše najportal.

Naravno, uz Spasinu pratnju na gitari u svom domu.

Nisu poznati detalji zašto pjesma u izvedbi Ljubice Berak nikad nije snimljena. Ljubica i Spaso nikada o tome nisu iznosili detalje. Tek, ovih dana, Ljubica je dio arhiva ustupila na digitalizaciju Fondaciji SEVDAH na čelu s Damirom Galijaševićem. On je, uz Ljubicino odobrenje, poslao fragment ovog snimka.

Tako se otvorila “sehara sjećanja” na dešavanja u domu porodice Berak. Nju su muzičari često u šali nazivali muzičkom željezničkom stanicom.

A onda je, nekoliko godina kasnije, Toma susreo Subhiju Šehović. Oduševljen ljepotom njenog i glasa i stasa, kazao joj je da ima za nju pjesmu. Odveo je u Beograd, te su sa orkestrom „Bis“ u studiju Ace Radojičića u Košutnjaku snimili singlicu s numerama „Tužna žena“ i „Poslije lutanja“.

BONUS VIDEO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS