calendar

Petak 27. Septembar, 2023

JAK ZEMLJOTRES POGODIO MAKEDONIJU! Treslo se tlo u blizini Skoplja

Objavio: RHT
23/09/2024 9:59 AM

JAK ZEMLJOTRES POGODIO MAKEDONIJU

Noćas je, par minuta poslije ponoći, registrovan zemljotres jačine 3.8 stepeni po Rihterovoj skali u Sjevernoj Makedoniji.

Foto: Pinterest

Prema informacijama, epicentar zemljotresa zabeležen je nadomak najdaljih delova Skoplja, odnosno kod Srednjih Konjara.

JAK ZEMLJOTRES POGODIO MAKEDONIJU

Epicentar zemljotresa bio je 23 kilometra istočno od Skoplja i 13 kilometara severoistočno od Studeničana, a registrovan je na dubini od osam kilometara.

Prema EMSC-u, zemljotres se osjetio i u susjednoj Grčkoj, Bugarskoj, Albaniji, Srbiji i Crnoj Gori. Za sada nema informacija o eventualnoj šteti ili povrijeđenima.

Posljednjih dana baš je krenulo da se trese. Prije samo dan zatreslo se tlo i u Bosni i Hercegovini. Prema prvim podacima imao je jačinu od 4,5 stepeni Rihtera. Dok je u Grčkoj bila serija potresa i to na poluostrvu Halkidiki, od kojih je najsnažniji bio 4,2 stepena Rihterove skale. Epicentar tog potresa bio je na 19 kilometara udaljenosti od Nea Rode, prema podacima sajta specijalizovanog za praćenje zemljotresa EMSC. Ostali potresi bili su snage između 2,4 i 2,8 stepeni po Rihterovoj skali. Nije bilo informacija o materijalnoj šteti.

SLUČAJ BLUDNIČENJE NAD MALOLJETNIKOM! Moameru Kasumoviću otkazana saradnja i u njegovom rodnom gradu

Pročitajte i: SLUČAJ BLUDNIČENJE NAD MALOLJETNIKOM! Moameru Kasumoviću otkazana saradnja i u njegovom rodnom gradu.

Prije nekoliko godina, otprilike u isto vrijeme kada je izvršio seksualno nasilje nad maloljetnikom, napustio je Sarajevo i vratio se u rodni grad

Foto: Instagram

Reakcije javnosti iz cijele regije ne prestaju nakon što je otkriveno da je glumac Moamer Kasumović osuđen za krivično djelo bludničenja nad maloljetnikom. 

O ovom kontroverznom slučaju oglasio se i crnogorski reditelj Obrad Nenezić koji je režirao predstavu u kojoj glume Moamer Kasumović i Omar Bajramspahić.

Više saznajte OVDJE.

Čitajte Hypebih.ba

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/hypetv.rs/A.H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS